Säsongens första poäng för IFK Norrköping

Tre raka förluster. Nu har IFK Norrköping tagit årets första poäng i fotbollsallsvenskan – efter 1–1 hemma mot Häcken. –Nu har vi i alla fall en poäng på tavlan, säger Oscar Jansson till Discovery+.

Jacob Ortmark gjorde 1–1 mot Häcken, vilket också blev slutresultatet. Poängen var IFK Norrköpings första för säsongen.

Fotboll2022-04-20 21:12

Hemmaklacken bjöd på ett vackert tifo inför avspark. Kristoffer Khazeni, borta på obestämd tid på grund av sjukdom, porträtterades tillsammans med texten: "Kämpa Kristoffer".

Med hemmastödet i ryggen gick IFK Norrköping sedan ut för att försöka ta hem säsongens första poäng efter tre inledande förluster.

Det började sådär.

Häcken tilldelades hörna i den 23:e minuten och högst nådde Even Hovland och vi hade 1–0 till bortalaget.

Dessförinnan hade Alexander Jeremejeff ett jätteläge att spräcka nollan för gästerna – men Oscar Jansson svarade för en fantomräddning.

Ortmark poängräddare

"Peking" saknade inte chanser och flest chanser i hemmalaget fick Jacob Ortmark.

Och till slut fick mittfältaren utdelning.

Ortmark nådde även han högst på en hörna och det var 1–1 på resultattavlan med tio minuter kvar av första halvlek.

– En jämn första halvlek med mycket fram och tillbaka. Båda lagen har initiativ i olika perioder, sade Norrköpings målskytt till Discovery+ i paus.

Jämnt var det även i den andra halvleken – där båda lagen gick för segern.

Trots chanser åt båda håll mäktade inget av lagen med att hitta nätmaskorna ytterligare en gång den här kvällen, slutresultatet skrevs därmed till 1–1.

– Jag är lite besviken, jag hade själv ett läge. Det känns som att vi hade kunnat straffa dem lite mer, framför allt i första, säger Jeremejeff.

"Vill alltid ha tre poäng"

Oscar Jansson:

– Ibland sprätter man till och får den på sig, så det var skönt. Tyvärr räckte det inte till tre, men nu har vi i alla fall en poäng på tavlan, nu får vi jobba härifrån, säger Jansson angående den vassa räddningen på Jeremejeffs försök.

Poängen var alltså IFK Norrköpings första på de fyra inledande matcherna av allsvenskan. Häcken har tagit sju pinnar så här långt.

– Vi vill alltid ha tre poäng på hemmaplan, det vore naivt att säga att Häcken inte har sina lägen i dag. Vi har inte varit dåliga, det är inte det det handlar om, vi har haft extremt mycket marginaler emot oss, avslutar Jansson.

Tredje segern för Mjällby

På annat håll tog Mjällby säsongens tredje seger på fyra försök. Blekingeklubben besegrade Sirius på hemmaplan med 3–0. David Löfquist spräckte nollan från straffpunkten på tilläggstid i den första halvleken. I andra halvlek gjorde sedan Jesper Gustavsson 2–0 innan Silas Nwankwo punkterade mötet när han gjorde 3–0 i slutskedet. Mjällby står på nio poäng efter fyra omgångar, medan Sirius skrapat ihop sju pinnar.

Längre upp i landet blev Pontus Engblom stor matchhjälte när han gjorde 1–0 för Gif Sundsvall i 90:e matchminuten mot Kalmar FF. Smålänningarna hade därefter en boll i mål på stopptid, men det dömdes bort för offside. Trepoängaren var "Giffarnas" första poäng för säsongen. KFF har inlett allsvenskan med två segrar och två förluster.