Säsongens första segerjubel för Rimforsa

Rimforsa tog under fredagskvällen säsongens första trepoängare. IFK Motala besegrades med 3-0 på hemmaplan, "Vi gör en riktig bra match", säger Mats Andersson efter slutsignalen.

Arkivbild. Rimforsa besegrade IFK Motala med 3-0 på fredagskvällen.

Arkivbild. Rimforsa besegrade IFK Motala med 3-0 på fredagskvällen.

Foto: Erik Winell

Fotboll2023-04-28 22:02

Rimforsa kom ut till hemmamatchen mot IFK Motala med mycket energi och man fick en drömstart på fredagens drabbning. Daniel Rambin satte dit kvällens första boll i nät och hemmalaget Rimforsa fick bra luft under sina vingar till fortsättningen. Man skulle även hinna med att göra 2-0 genom Noel Jackeltoft innan den första halvleken var slut.

Bortalaget Motala började jaga direkt under de första 45 och till den andra halvleken fick man ta stryk av det. Orken fanns inte för att komma tillbaka, och Rimforsa kunde vinna med 3-0 efter att matchens sista mål gjordes av Petter Melkersson.

– Det var precis den här matchen vi ville ha med mycket energi direkt och alla jobbar på bra. Vi gör en riktig bra match och vi är bollförande och skapar flera situationer. Det är skönt att hålla nollan också och jag är stolt över grabbarna, säger Rimforsas tränare Mats Andersson efter matchen.

3-0-segern mot IFK Motala var lagets första trepoängare för säsongen.

– Jag tycker vi har förtjänat mer poäng än vad vi har fått. Vi gjorde en riktig bra match mot Grebo och jag kände på mig att det skulle bli något riktigt bra i dag. Jag hoppas att vi kan hitta den här energin och ha den här inställningen till varje match. 3-0 är en bra siffra men det kunde ha blivit 7-0. Vi bränner en del lägen men man ska inte klaga efter en sådan här vinst. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!