Sætra frälste Kalmar – avgjorde på stopptid

Båda målvakterna höll tätt. Men i 93:e minuten fick Djurgårdens Jacob Widell Zetterström kapitulera – då Lars Sætra nickade in både 1–0 och segern till Kalmar FF.

Kalmars Lars Sætra jublar efter att ha avgjort på stopptid mot Djurgården.

Fotboll2022-05-22 19:43

Oliver Berg slog hörnan som Sætra nådde högst på till hemmapublikens stora jubel.

Men Djurgården gav inte upp och fick en avslutande chans under matchens sista tilläggsminut, men något mål blev det inte, utan hemmalagets målvakt Ricardo Friedrich fick hålla nollan.

– Jag är nöjd, jag tycker både jag och laget gör en bra match. Vi är väldigt nöjda, säger Sætra till Discovery+ efter 1–0-segern.

– Jag tycker vi har bra koll defensivt, vi gör inte Djurgården så bra som de kan vara. Vår rörlighet offensivt är mycket bra, vi spelar oss ur pressen nästan varje gång.

Målchanser saknades inte i det här mötet.

Båda lagen hade flertalet bra avslut på mål, men såväl Friedrich som Widell Zetterström stod emot – fram till 93:e minuten då en utsträckt bortamålvakt inte nådde Sætras segernick.

– Fotbollen är brutal ibland. Jag tycker ändå att det är en typisk 0–0-match men kanske något, något fördel i chanser för oss är känslan. Sedan kan jag vara partisk också, men det är surt att åka på 0–1 i 93:e, säger Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson.

Kalmar är femma i allsvenskan med 15 poäng efter nio omgångar, medan Djurgården, med en match mer spelad, är fyra med samma antal poäng men med bättre målskillnad.