Schough sänkte Vittsjö: "Ren njutning"

Caroline Seger firades som Europas mesta landslagsspelare, men det var Olivia Schough som stal showen när FC Rosengård vann Skånederbyt mot Vittsjö och befäste sin position som serieledare i damallsvenskan. –Jag mår som en drottning, säger hon.

Olivia Schough slog till på nytt när Rosengård vann mot Vittsjö.

Fotboll2021-06-21 20:59

Den 1 juni lättades Covid-restriktionerna och publiktaket höjdes från åtta till 500 åskådare.

För serieledande FC Rosengård innebar måndagens Skånederby mot Vittsjö därmed den första hemmamatchen med ett tresiffrigt antal på läktarna.

För hemmalaget hade hela tolv spelare återvänt efter uppdrag med sina respektive landslag.

En av dem var Caroline Seger som i och med Sveriges match mot Australien gjorde sin 215:e landskamp och slog därmed Therese Sjögrans både svenska och europeiska rekord.

Inför Skånederbyt hyllades hon av både hemma- och bortapublik.

– Det var helt underbart. Det är så skönt att ha dem tillbaka. Det var kul också med Vittsjös klack som var här och skapade härlig stämning, Det var en fin gest av klubben också att fira mig, säger Seger och tillägger:

– Det känns som att firandet aldrig har tagit slut. Det har varit en lång resa och nu är det häftigt att vara på toppen.

"Personligt rekord"

Men det skulle bli en annan landslagsspelare som gjorde 1-0. Med en riktigt projektil borrade Olivia Schough upp ett distansskott i bortre krysset. Målet var hennes åttonde på nio matcher.

Mindre än tio minuter senare, i matchminut 18, var det på nytt dags för Schough som denna gång bara behövde stöta in bollen från kort håll.

– Jag vet inte hur jag har blivit en sådan målskytt, säger Schough som nu ligger tvåa i skytteligan.

– Sju mål redan är personligt rekord. Nu hoppas jag på det dubbla.

Givetvis var det extra skönt att få fira framför publiken.

– Jag mår som en drottning. Jag bara gled ut här och gräset är grönt (det är det ju alltid här, haha). Men solen sken och vi hade publik och det var Skånederby. Det kändes som en nypremiär. Ren njutning.

Fem poäng före

TT: Du kan inte ha försämrat dina landslagsaktier inför OS?

– Jag hoppas inte det. Jag vet att det är i Rosengård som jag måste prestera för att komma med. Nu fick jag testa på en ny, lite mer defensiv position mot Norge, men jag tycker det kändes bra ändå.

Andra halvlek var inte ens fyra minuter gammal innan Emely Gielnik stångade in bollen reduceringen.

Men det var Rosengårds kväll.

3-1 var inhopparnas mästerverk.

Hanna Bennison kom in i 63:e och slog inlägget som Sanne Troelsgaard nickade in i matchminut 76. Danskan hade vid målet varit på plan i knappt tio minuter. Fler mål blev det inte och Rosengård befäste därmed sin position som serieledare, fem poäng före Häcken.