Schough skadad i premiären: Känns inte så bra

Landslagsstjärnan Olivia Schough tvingades bryta Rosengårds premiär mot Piteå. –Min magmuskel började göra ont. Just nu känns det inte så bra, säger 32-åringen.

Rosengårds Olivia Schough signalerar för byte i premiären mot Piteå. Landslagsstjärnan skadade en magmuskel och bytte i den 37:e minuten.

Rosengårds Olivia Schough signalerar för byte i premiären mot Piteå. Landslagsstjärnan skadade en magmuskel och bytte i den 37:e minuten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2023-03-24 20:36

Efter en dryg halvtimme satte sig Olivia Schough på Malmö IP:s konstgräsmatta och tog sig för magen. I den 37:e minuten tvingades hon bryta premiären mot Piteå.

– Min magmuskel började göra ont. Jag vet inte om det var något som hände tidigt i matchen, för det bara kom. Sedan eskalerade det. Det känns sådär just nu, säger hon och fortsätter:

– Jag har aldrig haft problem med det tidigare.

Det fanns ingen möjlighet att fortsätta.

– Det gick inte. Magen känns hela tiden. Så vi får se. Just nu känns det inte så bra, men det behöver inte betyda att det är så farligt, säger Schough efter 1–1-matchen.

Hon fick en smäll tidigt på mittplan i en duell, men vet inte om det var den som orsakade skadan.

– Men sådana smällar har jag ju fått tusen gånger i min karriär. Så jag har ingen aning varför detta kom. Det är svårt att använda kroppen när magen inte vill samarbeta.

Förutom att Olivia Schough är en viktig spelare för det regerande mästarlaget Rosengård – förra säsongen svarade hon för tolv mål och lika många assist – är hon viktig för det svenska landslaget.

Blågult har i början av april en samling hemma i Sverige där matcher väntar mot Danmark i Malmö (7 april) och Norge i Göteborg (11 april). Det stora målet är VM i Australien och Nya Zeeland i sommar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!