Schough sprang ifrån – avgjorde Skånederbyt

Efter den svaga starten på damallsvenskan – nu har Rosengård hittat formen. I Skånederbyt mot Kristianstad kom tredje raka trepoängaren. Tacka Olivia Schough för det. Landslagsstjärnan gjorde båda målen i 2–0-segern.

Olivia Schough gjorde båda målen då Rosengård 2-0-besegrade Kristianstad i damallsvenskan.

Fotboll2023-05-05 20:05

Rosengård tryckte gasen i botten redan från avspark på Malmö IP på fredagskvällen.

Men Kristianstad orkade stå emot.

I varje fall i 40 minuter.

Sedan sprang sig Olivia Schough fri och rullade utan problem in ledningsmålet. Bara ett par minuter senare var det dags igen. Schough sprang i djupet, fick bollen och placerade kyligt in 2–0.

– Det är två jämna lag. Ibland tar det lite tid (att göra mål). Vi är glada att det kom i första halvleken, säger Schough till Viaplay.

I den första halvleken drog Rosengård nytta av den starka medvinden och efter pausvilan försökte Kristianstad göra samma sak – dock utan att lyckas.

Segern var Rosengårds tredje raka och laget har sannerligen hittat formen efter den svaga starten, där det blev blott en poäng på de tre inledande omgångarna.

– Vi har påbörjat något väldigt bra, säger Rosengårdsbacken Emma Berglund.