Schough: "Stolt över varenda kotte"

Rosengård lånade ut serieledningen tillfälligt efter omstarten av damallsvenskan. Malmöklubben vann rättvist tungviktsmötet med Häcken och är tillbaka i toppen. –Jag är så stolt över varenda kotte i den här truppen, säger Olivia Schough efter 2–0 på hemmaplan.

Rosengårds Olivia Schough jublar efter sitt 2–0-mål hemma mot Häcken.

Rosengårds Olivia Schough jublar efter sitt 2–0-mål hemma mot Häcken.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2022-08-24 20:56

Efter tolv segrar och tre oavgjorda förlorade regerande mästarlaget Rosengård oväntat i omstarten i fredags borta mot Piteå (1–2). Dessutom innebar det att Malmöklubben – då med en match mindre spelad – tappade serieledningen till Linköping.

– Vi är inte vana vid att förlora, det är alltid en omställning. Vi har laddat om och pratat om vad vi behöver förbättra, säger landslagsspelaren Olivia Schough.

"Gör allt rätt"

Och bättre blev det hemma mot Häcken, SM-guldvinnare säsongen 2020.

– Vi gör allt rätt i dag och vinner klart med 2–0, säger Schough.

Förutom förlusten mot Piteå fanns det andra frågetecken kring Rosengård. Mittfältskreatören Jelena Cankovic har lämnat (ny klubb ännu inte presenterad) och laget får klara sig utan Caroline Seger säsongen ut. Landslagskaptenen tvingades operera sin häl efter sommarens EM.

Seger sågs under onsdagens uppvärmning mana på sina lagkamrater och fortsatte på bänken under matchen.

– Det betyder jättemycket. Det är en otrolig förlust för oss att hon inte kan finnas med på planen, men om hon bara kan vara med så här gör hon mycket ändå, säger Schough.

Det var ersättaren till Seger som visade vägen för Rosengård i den tionde minuten. Då nickade Rebecca Knaak, tyskan som varit skadedrabbad sedan hon anslöt i vintras, in 1–0 på en hörna från Schough.

– Hon är matchens lirare, helt otroligt. En tuff start med en jobbig skada under foten. Hon är ju egentligen mittback men får i dag ta Segers position och gör det som en jäkla drottning. Jag är så stolt över henne, säger Schough och fortsätter:

– Det är inte lätt att ersätta Seger, men jag tycker att hon gör en otrolig insats. Nu visar vi att vi kan klara oss.

"Otroligt rolig"

Schough fastställde själv segerresultatet till 2–0 när hon inte gjorde något misstag i friläge med landslagskamraten Jennifer Falk.

– Det är alltid jätteskönt att göra mål när man ska göra mål, men framför allt är jag så sjukt stolt över varenda en i det här laget som gör sitt yttersta för att vinna. Vi släpper inte till några farligheter egentligen, säger 31-åringen.

Med nio matcher kvar att spela står Rosengård på 42 poäng – två poäng bakom återfinns Linköping. På söndag möts lagen i en seriefinal på Malmö IP.

– Den här veckan är otroligt rolig. Vi vet att vi behöver varenda en i laget för att kunna ta sex poäng som vi vill. Det är tufft, men otroligt kul att få två så här roliga matcher på en vecka på hemmaplan, säger Olivia Schough.

Rosengårds Caroline Seger med nyopererad fot manade på sina lagkamrater inför onsdagens hemmamatch med Häcken.
Rosengårds Caroline Seger med nyopererad fot manade på sina lagkamrater inför onsdagens hemmamatch med Häcken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!