Schröder gjorde mål i debuten – igen

Felicia Schröder blev målskytt direkt i den allsvenska debuten i våras. Så varför göra något annorlunda i Champions League-debuten? –Det var bara att skjuta och göra mål, säger Häckentalangen, 16, efter 2–2 mot Twente.

Felicia Schröder jublar efter sitt mål mot Twente.

Fotboll2023-10-11 21:40

Efter sitt mål på tilläggstid mot Vittjsö i våras – efter att ha blivit inbytt någon minut tidigare – har Felicia Schröder under säsongen fått mer och mer ansvar i Häcken.

Mot Twente spelade hon från start i anfallet och tackade för förtroendet i slutsekunderna av första halvlek.

Efter en framspelning i djupled från Katariina Kosola fick Schröder läge till höger i straffområdet, väntade ut nederländska landslagsmålvakten Danielle de Jong och gjorde 1–1.

– Det var kul att få göra mål. Fin passning av Kosola, säger Felicia Schröder efteråt.

– Det var bara att skjuta och göra mål.

Enligt Häckentränaren Mak Lind var Schröders mål ett av glädjeämnena från 2–2-matchen mot Twente, där Häcken hade hoppats på mer än oavgjort.

– Det är ett otroligt fint avslut. Det har varit lite tufft för henne i omgångarna i damallsvenskan då hon har fått starta och fått mycket förtroende, säger han.

– Nu får hon göra mål, det är väldigt bra för henne. Den typen av avslut och kvalitet visar hon egentligen upp varje dag på träning. Jag tror på henne, det är en supertalang.

Felicia Schröder skrattar lite åt berömmet. Att kalla sig själv supertalang vill hon inte göra. Än i alla fall.