Anfallstalangen inför toppmötet: "Gillar att göra mål"

Det har varit ett trekejsarslag mest hela säsongen: Vimmerby, Gullringen och Tranås. På lördag väntar höstens första duell mellan dem. Selatin Shaljani vet hur det är att avgöra mot Tranås. "Det var ett av de snyggaste mål jag någonsin gjort", säger VIF-anfallaren om målet i våras.

Selatin Shaljani jublar efter ett av sina 13 mål i serien. Den unge anfallaren har gjort succé i VIF och var den som avgjorde förra mötet mot Tranås med ett dunderskott.

Selatin Shaljani jublar efter ett av sina 13 mål i serien. Den unge anfallaren har gjort succé i VIF och var den som avgjorde förra mötet mot Tranås med ett dunderskott.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-09 18:30

Om ni inte minns så gör vi en kort tillbakablick.

Inför seriefinalen på Bredstorps IP den 3 juni var Tranås i serieledning och hade vunnit samtliga matcher. 

Då, vid ställningen 2–2, klev Vimmerbys anfallstalang Selatin Shaljani fram på allvar. I minut 86 satsade han på ett distansskott och fick drömträff...

– Ja, haha. Det var ett fantastiskt mål, ett av de snyggaste jag gjort. Haris (Dreco) manade på mig och sa: "Skjut Sella, skjut...". Jag gjorde det och bollen borrade sig in i krysset. Det var så jäkla skönt.

Några minuter senare satte Ahmed Tarabeih spiken i kistan då han gjorde 4–2. Vinsten innebar att Vimmerby passerade Tranås i tabellen, gick upp i ny serieledning och har haft den positionen sedan dess.

När VIF fortsatt att stapla segrar på rad, så har Tranås sviktat en del. Inte minst nu i höst. Inför toppmötet är TFF sju poäng bakom och har dessutom två pinnar att ta ifatt på Gullringens GoIF.

Båda lagen har en imponerande offensiv, där 18-åringen Selatin Shaljani har en betydande roll i VIF.

Hur vill du sammanfatta din säsong så här långt?

– Det har ändå gått hyfsat. Trots att en knäskada förstörde en del av min säsong i början, så har jag gjort en del mål.

Jodå. Han har 13 på sitt målkonto och är bara två bakom seriens skyttekungar just nu: lagkamraten Joakim Storm och Tranås-forwarden Isak Segersson.

På lördag bildar Shaljani åter en anfallstrio med Joakim Storm och Ahmed Tarabeih.

– Vi trivs bra tillsammans och jag ser fram mot matchen jättemycket. Redan när jag skrev på för Vimmerby efter tiden i Jönköping Södra, så var mitt mål att försöka hjälpa klubben upp i trean.

Lyckas han upprepa vad han gjorde i vårens möte och föra VIF till seger, så kan vi konstatera en sak: då är Tranås ute ur bilden när det gäller serieseger.

Vimmerbytränaren Patrik Gunnarsson säger så här inför mötet:

– Vi har allt i egna händer, oavsett hur det går i den här matchen. Båda lagen har press på sig, men på lite olika sätt. Tranås får ju inte förlora om de ska ha chans på seriesegern.

VIF får klara sig utan fotskadade Knut Gunnarsson. Noteras kan också att den normalt sett ordinarie mittfältaren Johan Carlsson inleder på bänken. 

– Det var en avvägning vi gjorde. Johan har missat en del träningar och nu blev det så här.

Niklas Gunnarsson tar platsen som defensivt ankare på mitten.

Startelvan: Belmin Hrustic - Anton Ljunberg, Rickard Thuresson, Ilhan Jejna, Ludwig Strömbom - Haris Dreco, Niklas Gunnarsson, Anton Brorsson - Ahmed Tarabeih, Joakim Storm, Selatin Shaljani. Bänk: Gustaf Johansson, Johan Carlsson, Pontus Kägu Bragsjö, Aziz Abdul Majed, Linus Hillström. 

Sporten liverapporterar från matchen. Avspark lördag 13.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!