Se vildsvinens framfart på fotbollsplanen

Tydligen är det inte bara spelare som gillar att springa runt och ha roligt på fotbollsplanen. Det tycks även gälla vildsvin – i varje fall i Tuna. "Som tur är så var det inte så farligt ändå", säger IFK Tuna-ikonen Leif Gustavsson.

Vildsvinen har stökat till det på delar av Tunhamra.

Vildsvinen har stökat till det på delar av Tunhamra.

Foto: Privat

Fotboll2020-11-23 13:30

Den gröna fina gräsmattan på Tunhamra lockade ett gäng vildsvin till planen häromdagen. På bilden ser ni var de har bökat runt. 

– Jag trodde att det skulle vara värre, men de har bara varit på ett litet område. Det är lite småfläckar här och var, säger Leif Gustavsson. 

Är det första gången som ni har besök av vildsvin?

– Vi hade påhälsning för tre år sedan, men då var det på den lilla planen och då var det grävlingar. De fick vi bort. Den här gången är det tydligt att det rör sig om vildsvin eftersom det är rejäla tuvor de har fått upp. 

Är inte området runt Tunhamra inhägnat?

– Jodå, vi har stängsel runt om, men du vet...grisar stoppar ner trynet och tar sig under. Och jag tror att det i det här fallet  rörde sig om mindre vildsvin. 

Leif Gustavsson berättar att det mesta av gräset på Tunhamra nu är igenlagt. Han säger också att föreningen inte drabbas av någon ekonomisk förlust eftersom det inte var så mycket av själva spelytan som var påverkad av vildsvinens bökande. 

Hur ska ni förhindra att de kommer tillbaka?

– Vi har ett jaktlag som kommer ha uppsikt i natt (måndag till tisdag). Eventuellt skulle de sätta upp kameror också. Jag är inte så insatt i det här med vildsvin, men det ska visst vara ganska vanligt att de kommer tillbaka till samma område ett par dagar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!