Sebastian Nanasi årets spelare i allsvenskan

SM-guldet säkrades i söndags. Nu har Malmös Sebastian Nanasi också prisats som årets bästa spelare i allsvenskan. –Det känns otroligt härligt. Det har varit en fantastisk säsong från början till slut, säger Nanasi.

Sebastian Nanasi, till vänster, prisas. Arkivbild.

Sebastian Nanasi, till vänster, prisas. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2023-11-14 21:02

Det var efter ett stort drama som Malmö till slut vann SM-guldet i söndags. Hemma mot Elfsborg gjorde laget det som krävdes – och tog därmed hem SM-guldet.

Tungan på Malmö-vågen den här säsongen har varit Sebastian Nanasi. 21-åringen kan nu också titulera sig årets bästa spelare.

– Vi fick en ny chans i slutet och kunde ta hem guldet vilket betyder väldigt mycket för oss i Malmö. Personligen har jag tagit kliv på alla olika delar inom fotbollen och är väldigt stolt över det här priset, säger Nanasi i ett pressmeddelande.

Föga oväntat var det ettan Malmö och tvåan Elfsborg som vann flest priser på galan, allsvenskans stora pris. Häckens Momodou Sonko var den enda spelaren som inte tillhörde toppduon som prisades. 18-åringen utsågs till årets unga spelare.

– Det har varit en otrolig säsong för min del och även för lagets del. Vi fick vara med i guldstriden ett långt tag, tyvärr räckte det inte hela vägen men jag är stolt över laget och klubben som har utvecklats otroligt under den här säsongen, säger Sonko.

Fakta: Allsvenskans stora pris

Årets målvakt: Hakon Valdimarsson, Elfsborg.

Årets back: Gustaf Lagerbielke, Elfsborg (flyttade under säsongen till Celtic)

Årets mittfältare: Sebastian Nanasi, Malmö.

Årets forward: Isaac Kiese Thelin, Malmö.

Årets tränare: Jimmy Thelin, Elfsborg.

Årets unga spelare: Momodou Sonko, Häcken.

Årets bästa spelare: Sebastian Nanasi, Malmö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!