Seger aktuell för spel: "Kan bli viktig faktor"

Caroline Seger kommer inte att starta i VM-åttondelsfinalen mot USA. Den goda nyheten: Sveriges lagkapten är aktuell för ett inhopp. –Det kan vara en viktig faktor, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

Caroline Seger har tränat på egen hand, utanför det kollektiva, de två sista dagarna före åttondelsfinalen i fotbolls-VM mot USA.

Caroline Seger har tränat på egen hand, utanför det kollektiva, de två sista dagarna före åttondelsfinalen i fotbolls-VM mot USA.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Fotboll2023-08-05 08:32

Seger fick en ny känning i sin krånglande vad efter onsdagens match i fotbolls-VM, den sista i gruppspelet, mot Argentina i Hamilton, Nya Zeeland. Mittfältsveteranen gjorde sin första start i landslaget på över ett år men klev av efter 45 minuter. Det har sedan dess varit kort om tid för att hinna bli redo för spel i söndagens åttondelsfinal mot USA i Melbourne.

Precis som på fredagen var Seger den enda i den svenska truppen som inte deltog i den kollektiva träningen.

– Alla tränade för fullt i den kollektiva träningen förutom Seger som körde vid sidan om. Vi får stämma av efteråt och se om hon är spelbar i morgon, säger förbundskapten Peter Gerhardsson på lördagens presskonferens på matcharenan Melbourne Rectangular Stadium.

I Segers frånvaro i startelvan lär det på nytt bli Kosovare Asllani som bär kaptensbindeln, samtidigt som Elin Rubensson tar hand om "Seger-rollen" på innermittfältet. Men det är inte omöjligt att Sveriges ordinarie lagkapten kommer in i spel om det behövs.

Både i VM-premiären mot Sydafrika och i den efterföljande matchen mot Italien byttes Seger in i slutet av matcherna. Det kan bli aktuellt med något liknande mot USA.

– Det är inte aktuellt att hon startar, men om vi kan få ut det vi fick i den första och andra matchen, när hon kom in en kvart mot Sydafrika och en kvart mot Italien, så kan det vara en viktig faktor. Men det vet jag kanske inte förrän i morgon, säger Gerhardsson.

Åttondelsfinalen Sverige–USA har avspark i Melbourne klockan 11 på söndagen, svensk tid.

Rättad. I en tidigare version av texten angavs fel stad som Rectangular Stadium ligger i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!