Seger: "En otroligt viktig seger"

Striden om SM-guldet är definitivt inte avgjord redan efter tolv omgångar. Rosengård körde över Göteborg i seriefinalen och tog över förstaplatsen. –En otroligt viktig seger, säger lagkaptenen Caroline Seger efter 3–0-segern hemma.

Rosengårds Jessica Samuelsson (till vänster) jublar tillsammans med Jelena Cankovic och Anna Anvegård efter att hon satt 2–0 hemma mot Göteborg. Rosengård vann seriefinalen och tog därmed över förstaplatsen tack vare bättre målskillnad.

Fotboll2020-08-23 20:00

Göteborg – som jagar sitt första SM-guld – hade chansen att koppla ett rejält grepp om Kronprinsessan Victorias pokal. Vid seger i seriefinalen borta mot det regerande mästarlaget Rosengård hade göteborgskorna haft en serieledning på sex poäng med tio matcher kvar att spela.

Efter 95 minuter på Malmö IP lyste det dock 3–0 till Malmöklubben på resultattavlan och i tabellen står nu båda lagen på 29 poäng, men Rosengård toppar tabellen tack vare bättre målskillnad.

– Viktigt och bra att hänga med i toppen, men det är fortfarande jättemycket poäng kvar att spela om, säger landslagskaptenen Caroline Seger.

"Laginsats"

Hon hyllade kollektivet efter den klara segern.

– Vi gör en fantastiskt bra laginsats. Vi sliter och är smarta i vårt sätt att spela, säger Seger.

Det finns naturligtvis mängder av målfarliga spelare i Rosengård, men nu var det två mer anonyma målskyttar som visade vägen. I den 26:e minuten skickade vänsteryttern Ali Riley in ledningsmålet efter en fin framspelning från skytteligaledaren Mimmi Larsson (elva mål).

– Jag har väl typ haft ett mål per säsong som jag har varit här i klubben. Det är inte så bra statistik, så det var kul att göra det nu när man har tio matcher kvar, säger Riley, som nu har svarat för fem mål på närmare 140 allsvenska matcher för Rosengård.

Det andra målet kom i den 40:e minuten. Mimmi Larsson prickade stolpen, men på returen fick högeryttern stora ytor i straffområdet och dundrade in 2–0.

– Jag tänkte bara: "skjut inte över, skjut inte över", säger Samuelsson och skrattar.

– Det var ett enkelt mål för mig, bara lägga in bollen. Det är de andra tjejerna om gör jobbet där före mig.

Jagar revansch

Larsson skulle även ligga bakom det tredje målet. Fem minuter efter pausvilan snodde hon bollen från Göteborgsmittbacken Emma Kullberg och serverade anfallskollegan Anna Anvegård läget fram till 3–0.

– Ett skolboksexempel på hur vi jobbade som ett lag i dag, säger Caroline Seger.

Rosengård kom med 0–0 borta mot Djurgården i bagaget. Nu var det ett helt annat lag som gav Göteborg första förlusten för säsongen.

– Klart vi kände att det var en måstematch och vi gick ut med fullt fokus och var förberedda på motståndet, säger Jessica Samuelsson.

Närmast väntar Eskilstuna på bortaplan (kommande söndag). Ett Eskilstuna som slog Rosengård med 2–1 på Malmö IP i juli.

– Vi ska verkligen ha revansch. Har vi nu gjort denna match så bra får vi fortsätta och inte sänka oss, säger Caroline Seger.