Seger ett måste för gulsvart: "Kniven mot strupen"

Gullringens GoIF mot Myresjö/Vetlanda. Ett klassiskt fotbollsmöte. Det är vad som väntar på Gullemon fredag kväll. Det är också ett möte av allra största vikt: "Vi måste förmodligen vinna för att ha chans att gå upp", säger hemmatränaren Daniel Ohlsson.

Förra säsongen blev Rasmus Bexell matchvinnare med sitt 4-3-mål mot Myresjö på övertid.

Förra säsongen blev Rasmus Bexell matchvinnare med sitt 4-3-mål mot Myresjö på övertid.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-09-10 20:30

Förlusten mot Tenhult sved rejält i fotbollssjälen. 0–1 gick tvärtemot alla förhoppningar. Största boven i dramat då var skärpan i avsluten. Hur än Gullringen försökte, så lyckades de inte spräcka Tenhults nolla. 

Det är just den detaljen – avslutningarna – som Daniel Ohlsson trycker på som extra viktig i matchen mot Myresjö/Vetlanda. 

– Mycket handlar om det. Att vi sätter målchanserna och att vi är mer kyliga i lägena vi får. 

Mot tabelltvåan kan det bli extra betydelsefullt, då Myresjö inte släppt till så många målchanser i år – och där de dessutom varit effektiva framåt. 

– Vi räknar med en tuff match, där vi har lite kniven mot strupen. Det blir självklart svårt för oss att hämta ifatt sju poäng på Hvetlanda GIF, då det bara är tolv poäng kvar att spela om. Att försöka nå en kvalplats är mer realistiskt i det här läget. 

Och det är just kvalplatsen som de gulsvarta vill norpa från Myresjö. Vetlandagänget kommer från en stark period, där de har fyra raka triumfer på kontot: 3–0 mot Bäckseda, 6–2 mot Tenhult 5–2 mot Aneby och 5–1 mot IFK Västervik. 

Tränaren Jerker Einarsson är nöjd så här långt:

– Jag kände direkt när jag tog det här uppdraget att det kan bli bra. Det var bara att skruva på några detaljer, där vi nu träffat rätt. Jag visste att det är duktiga fotbollskillar med mycket boll i sig. Men jag kan tycka att laget var för defensivt inriktat innan. Nu tycker jag att vi har fått bra fart på offensiven. 

Resultaten hittills talar sitt tydliga språk i den aspekten. Myresjö snittar på mer än fyra gjorda mål per match. 

Ni är två Vetlandalag i toppen av tabellen. Är rivaliteten stark?

– Det har varit en hel del surr, men de senaste veckorna har det lugnat ner sig lite. Kanske beror det på att många är på helspänn. Det är klart att vi inte vill bli omkörda av GIF (Hvetlanda), utan vi vill hålla i taktpinnen i stan. 

Einarsson mötte Gullringen även förra säsongen, då som tränare i Hultsfreds FK. Den gången blev det stortorsk med 5–0 på Gullemon. Gullringen vann också hemma mot hans nuvarande lag 2019. Då blev Rasmus Bexell stor matchvinnare med sitt 4–3 mål på övertid. 

Nu är det alltså dags igen. Klart är att Gullringen även i den här matchen får klara sig utan spelmotorn Jesper Wärnehall. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!