Seger för DSK i första kvalmatchen: "Detta som saknats"

Djursdala SK fick en perfekt start i kvalet till division 5. Efter en kämparinsats lyckades man kriga sig till en 3– 1-seger hemma på Dalavallen mot Gunnebo IF. "Nu har vi allt i egna händer", konstaterar DSK-tränaren Patrik Nilsson.

Djursdala SK firar sitt 3–1-mål som avgjorde mötet med Gunnebo.

Djursdala SK firar sitt 3–1-mål som avgjorde mötet med Gunnebo.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-10-10 16:32

Djursdala var långt ifrån det bättre laget hemma mot Gunnebo. Ändå hade man en 2–0-ledning med sig in till pausen tack vare ett mål av Simon Henriksson och ett självmål. 

Gunnebos tränare Markus Harrysson fick se sitt lag missa en straff innan paus och ha en boll i stolpen.

– Första kvarten är vi inte bra men vi maler på och kommer in i det. Vi bjuder på ett mål men har ändå chanser för att göra mål, säger Harrysson. 

DSK tröttnade mer och mer ju längre matchen gick och Gunnebo fick in en reducering genom Ahmad Wahid Ebrahimi i mitten på den andra halveken. Där och då kändes det som att det kanske kunde bli oavgjort, men Simon Lennartsson satte 3–1 och spiken i kistan på en kontring med två minuter kvar att spela. 

– Det är kamp och vår andra halvlek är inte bra. Vi blir rädda för att förlora. Men vi kliver dit och det känns som att vi förstår att vi är ett bottenlag. Det är den här inställningen som saknats i serien, säger en lättad och glad DSK-tränare i Patrik Nilsson efter slutsignalen. 

Det här var en livsviktig seger för DSK, som nu har två matcher kvar i kvalgruppen. 

– Nu har vi allt i egna händer fortfarande, säger Nilsson. 

Gunnebos tränare var desto mer besviken.

– Det är jäkligt surt. Jag tycker att vi skapar tillräckligt för att få med oss minst en poäng, säger Harrysson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!