Seger för Frödinge-Brantestad mot Västerviks DF

Frödinge-Brantestad vann hemmamatchen mot Västerviks DF på måndagen.

Frödinge-Brantestad SK (9-m) vann mot Västerviks damfotboll IF B

Fotboll2023-08-28 21:38

Detta trots att Västerviks DF knappade in på Frödinge-Brantestads halvtidsledning, 3-0, efter en uppryckning i andra halvlek. Matchen i division 4 Småland uppflyttning östra dam slutade 3-2 till Frödinge-Brantestad.

- Spelmässigt har vi en halvlek var så sätt till det hade oavgjort varit rättvist. Men vi har fler klara målchanser och borde avgjort tidigare. Så skönt med seger men absolut inte nöjd med andra halvlek, kommenterade Frödinge-Brantestads tränare Daniel Wessman.

Frödinge-Brantestad började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara tre minuter slog Sara Stridh till.

Frödinge-Brantestad ökade ledningen till 2-0 efter en dryg halvtimmes spel, återigen genom Sara Stridh.

Frödinge-Brantestad gjorde också 3-0 i slutminuterna av första halvlek, genom Sara Stridh som med målet fullbordade sitt hattrick. Direkt efter pausen gjorde Isabell Farray mål och reducerade åt Västerviks DF.

I 58:e minuten reducerade Västerviks DF:s Astrid Göthberg på nytt. Det blev också matchens sista mål.