Seger fortsatt utanför träning med laget

Belgien i EM-kvartsfinal på fredag. Då tränar Caroline Seger fortsatt på egen hand. –Hon gör framsteg, säger landslagsläkare Mats Börjesson på en pressträff.

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson fick god hjälp av Caroline Seger att coacha spelarna under söndagens EM-match mot Portugal.

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson fick god hjälp av Caroline Seger att coacha spelarna under söndagens EM-match mot Portugal.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2022-07-20 12:43

37-åriga Seger drabbades av en hälskada mot Schweiz och bedömdes inte vara i speldugligt skick till matchen mot Portugal.

Och med två dagar kvar till EM-kvartsfinalen mot Belgien i Leigh tränar den svenska lagkaptenen fortsatt på egen hand vid landslagets bas i Chester.

– Hon har ju tränat separat i dag, hon gör framsteg. Hon har kunnat göra mer än hon gjorde i går, och det är enligt plan. Siktet är spel på fredag, säger landslagsläkare Mats Börjesson och kommenterar även hur många minuter Seger har i sig mot Belgien.

– Det kan jag inte svara på i dag. Medicinskt så hoppas vi att hon ska vara spelbar.

I mötet med Portugal gjorde Seger succé på bänken där hon gestikulerade, instruerade och till och med agerade fläkt i omklädningsrummet.

– Hon var jäkligt aktiv, jag älskar Segers energi. Hon är väldigt aktiv i omklädningsrummet och pushar och stöttar – precis som när hon spelar, sade Magdalena Eriksson efter 5–0-segern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!