Seger gick upp i rök för Vimmerby – på övertid

Ledning med 2–1 när matchklockan precis tickat över 90 minuter. Då kom kallduschen. Borens IK kvitterade. "Just nu känns det som en förlust", säger Vimmerbys tränare Patrik Gunnarsson.

Vimmerby tappade poäng när Borens IK kvitterade på övertid.

Fotboll2023-05-21 16:55

Vimmerby IF har blandat och gett som nykomling i division tre. I den svåra bortamatchen mot Boren fanns det mycket att glädja sig över, men trots det blev det bara en poäng.

– Klart att det är surt. Det är skillnad att ta tre poäng som läget är, menar Patrik Gunnarsson.

Det finns en tydlig besvikelse i hans röst, såklart. VIF-tränaren säger ändå så här efter den händelserika drabbningen i Motala:

– Vi får väl se..., men i morgon (måndag) kanske man ändå är ganska nöjd med en poäng när man summerar matchen. Det känns någonstans som att oavgjort var rättvist. Båda lagen skapade mycket chanser.

Jo. Så var det. I den första halvleken var det hemmalaget, det på förhand topptippade Boren, som hade det mesta i spelväg. Förutom då första sju-åtta minuterna av matchen, då VIF var spelförande.

Så kom 1–0 efter ett snabbt iscensatt anfall. Renato Rako satte behärskat bollen i mål. Det var också ytterst nära 2–0 ett par gånger, men istället kvitterade Vimmerby på straff genom Haris Dreco. Detta sedan Ahmed Tarabeih prickat ribban i momentet tidigare och där Rickard Thuresson senare fälldes i en situation som blev omdiskuterad. Straff blev det. Och mål blev det.

Thuresson var sedan ytterst nära att ge VIF ledningen med 1–2 precis i slutet av den första halvleken. Nu blev han målskytt ändå, en bit in i den andra halvleken. Efter en snabb kontring pricksköt han in bollen med vänstern. I det läget var det välförtjänt, då VIF var det bättre laget efter paus.

Länge såg Thuresson ut att bli matchvinnare, men icke.

– Vi har flera bra lägen att sätta 3–1, men så tryckte de in 2–2. Det är jäkligt jobbigt, säger Patrik Gunnarsson.

Dramatiken var inte över där. Vimmerby hade ett par jättechanser att avgöra, bland annat ett ribbskott av Joakim Storm. Några fler mål blev det ändå inte.

Det sena poängtappet innebär att VIF fortfarande är under nedflyttningsstrecket, på samma poäng som Västerviks FF på kvalplats. Men med något sämre målskillnad.