Seger gör att Frödinge-Brantestad är klart för division 3

Matchen hemma mot Tjust B i division 4 Hultsfred dam i fotboll slutade 3-2 (2-0).

Frödinge-Brantestad SK (9-m) vann mot Tjust IF FF B

Fotboll2023-06-15 21:46

Det gör att Frödinge-Brantestad är klart för division 3.

- Första halvlek det bästa vi spelat på mycket länge och andra börjar lite trögt men blir bra mot slutet. Rättvis seger, kommenterade Frödinge-Brantestads tränare Daniel Wessman efter matchen.

Det här innebär att Frödinge-Brantestad nu har sex segrar i följd i division 4 Hultsfred dam och behöver en seger till för att gå igenom serien utan att tappa poäng.

Frödinge-Brantestad startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara fyra minuter slog Emma Djurstedt till.

Frödinge-Brantestad gjorde 2-0 i 19:e minuten, när Emma Djurstedt på nytt slog till. Direkt efter pausen slog Filippa Karlberg till och reducerade åt Tjust B.

I 75:e minuten ökade Tilde Johansson ledningen.

Filippa Karlberg, återigen, reducerade för Tjust B i 76:e minuten. Mer än så blev det dock inte för Tjust B.

Det här var Frödinge-Brantestads fjärde uddamålsseger den här säsongen.

Med en omgång kvar är Frödinge-Brantestad klara seriesegrare, och Tjust B är på femte plats.

I sista omgången har Frödinge-Brantestad Högsby borta på Arena Ulf Davidson, måndag 19 juni 19.00.