Seger hoppas på spel i semifinalen

Kanske hade hon kunnat slå en straff, om det hade gått så långt. Men lagkaptenen Caroline Seger var inte redo för spel i EM-kvartsfinalen mot Belgien. Hinner hon bli kvitt hälskadan till tisdagens semifinal mot England? –Vi får se, säger hon.

Caroline Seger, till höger, kramar om matchhjälten Linda Sembrant, till vänster.

Caroline Seger, till höger, kramar om matchhjälten Linda Sembrant, till vänster.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2022-07-23 00:24

Precis som i sista gruppspelsmatchen mot Portugal fick Seger motvilligt inta en ledarroll i kvartsfinalen på Leigh Sports Village. Hälskadan som hon ådrog sig mot Schweiz förra onsdagen håller henne alltjämt borta från spel, och mot Belgien var hon inte kurant nog ens för ett inhopp.

Dagen före match kunde hon fortfarande inte träna för fullt.

Diskuterade sent inhopp

– Status är att jag tar steg hela tiden. Jag hade hoppats kunna vara med i dag, men det hade inte gått. Och jag vill kunna göra ett fullt träningspass först, så att jag gör mig själv och laget rättvisa, säger Seger.

Sverige besegrade Belgien med 1–0 i kvartsfinalen efter att Linda Sembrant avgjort på tilläggstid. Hade matchen gått till förlängning skulle Caroline Seger möjligen ha varit aktuell för ett inhopp inför en straffläggning.

– Vi diskuterade det, men det kom som tur var inte riktigt dit. Hade jag behövt så hade jag såklart gjort det, men i dag var det här rätt beslut. Nu får jag några dagar till på mig, säger Seger.

232 landskamper

Den 37-åriga mittfältaren har spelat 232 A-landskamper, fler än någon annan svensk fotbollsspelare. Kanske kommer den 233:e på tisdag, när Sverige ställs mot hemmanationen England på Bramall Lane i Sheffield.

– Vi får se. Vi får se, säger Seger.

– Jag hoppas att jag kan vara med de här dagarna nu inför semifinalen.

Medspelarna har unisont hyllat Segers sätt att gå in i en coachroll när hon inte kan spela. Men det är inget hon själv trivs med.

– Det är tufft. Jag är så van att vara där ute på planen och kunna påverka. Men det gäller att ställa om i huvudet och göra allt jag kan för alla, så att de känner det stödet. Sedan hur mycket det påverkar, det vet jag inte. Men det är ingen situation som jag gillar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!