Seger mÄlet i egna pokalen

I morgon avgörs den 79:e upplagan av Hornpokalen och det fjolĂ„rssegrande hemmalaget fĂ„r dras med favoritskapet i Ă„r. – Det Ă€r nog sĂ„. Och klart vi Ă€r sugna pĂ„ en seger till, sĂ€ger Lotta Roos i Horn/Hycklinge IF.

Foto: Arkiv

Fotboll2016-07-01 06:50

Semestertider innebĂ€r ofta att folk Ă€r bortresta. Men de deltagande lagen i Ă„rets upplaga av Hornpokalen verkar vara förskonade. Av förhandssnacket att döma Ă€r det ”bara” HĂ€gerstad som har haft problem att fĂ„ ihop lag, men det har löst sig.

Återbud frĂ„n GGoIF

Pokalturneringar pÄstÄs ju ocksÄ ofta vara pÄ utdöende, men i Horn stÄr den stark.

– Jag tycker det. Vi har ganska mycket publik och mĂ„nga av dem ser man bara pĂ„ just pokalturneringen, berĂ€ttar Lotta Roos i arrangörsklubben.

Deltagande lag i Är Àr Horn/Hycklinge IF, HÀgerstads IF, Djursdala SK och Kisa BK.

– Det Ă€r lite trĂ„kigt att Gullringen fick lĂ€mna Ă„terbud, men de har seriematch samma dag, sĂ„ det Ă€r ju en omöjlighet för dem att stĂ€lla upp.

– Serierna hĂ„ller pĂ„ en vecka lĂ€ngre i Ă„r. Vi har ju match i kvĂ€ll, men det ska inte vara nĂ„gra problem för killarna, skrattar Lotta Roos.

Sugna pÄ ny seger

I fjol vann hemmalaget Horn/Hycklinge den egna pokalen efter att ha slagit Gullringens GoIF med 4-0 i finalen.

– Klart vi Ă€r sugna pĂ„ en seger till. I det hĂ€r vandringspriset har vi och Gullringen varsin inteckning. Först till treinteckningar tar hem den gĂ€llande pokalen för gott.

I fjol förstÀrkte ex-allsvenske (IF Elfsborg) spelaren Johan Karlsson moderklubben frÄn Horn.

Blir det en repris pÄ det i morgon?

– Jag vet inte om Johan Ă€r pĂ„ vĂ€g hemĂ„t. Det vore sĂ„ klart en rolig grej i sĂ„ fall.

Pokalfesten tillbaka

NÄgra andra nyheter inför Ärets upplaga av pokalturneringen?

– Ja, faktiskt. För första gĂ„ngen pĂ„ mĂ„nga Ă„r kommer vi arrangera en pokalfest pĂ„ kvĂ€llen, med grillning och en del andra trevligheter, sĂ€ger Lotta Roos.

Hornpokalens matcher spelas enligt följande: Horn/Hycklinge-Kisa och Djursdala-HÀgerstad. Segrarna möts sedan i final under sena eftermiddagen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!