Seger mot SM-guld 2023: "Hungrigare än någonsin"

Pokalen får de känna på först om några dagar. Men en vecka efter att ha korats till svenska mästare fick FC Rosengård fira guldet med fansen och en 3–0-seger mot Djurgården. Lagkaptenen Caroline Seger, som varit skadad hela hösten, blickar redan mot 2023. –Förhoppningsvis kan jag få vara på plan nästa år och ta på den här guldhatten då igen, säger Seger till TV6.

Rosengårds Caroline Seger (t h) och resten av laget tog på sig guldhattarna och firade SM-guldet med fansen på Malmö IP.

Rosengårds Caroline Seger (t h) och resten av laget tog på sig guldhattarna och firade SM-guldet med fansen på Malmö IP.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2022-10-31 21:25

Djurgårdens elva startspelare var artiga nog att ställa upp på led och välkomna motståndarlaget in på planen med applåder.

Det var ändå de nyblivna svenska mästarna som klev in på Malmö IP.

Rosengård säkrade SM-guldet i tv-soffan redan förra måndagen, när sista hotet Linköping tappade poäng. En vecka senare fick de också fira med sina supportrar.

– Det betyder lika mycket varje gång man vinner. Det är få förunnat att få uppleva sådana här saker. Vi tog guld förra året och att vi gör det nu igen, det är ett bevis på mycket styrka i det här laget, säger lagkaptenen Caroline Seger till TV6 efter matchen.

"Vill jag aldrig mer göra"

Hennes egen säsongsavslutning blev inte vad hon hade hoppats på. Efter sommarens EM tvingades Seger till en häloperation som hållit henne borta hela hösten. I stället har 37-åringen tagit plats på bänken som assisterande till huvudtränaren Renée Slegers – en roll hon inte önskar behålla nästa säsong.

– Det har varit en annorlunda situation, men jag är också en erfarenhet rikare genom att få uppleva det på det här sättet, vilket jag aldrig mer vill göra, säger Seger.

Hon tänker redan på nästa upplaga av damallsvenskan.

– Det gäller för mig att komma tillbaka och vara starkare än någonsin. Jag kommer vara hungrigare än någonsin eftersom jag har varit borta från fotbollen, som jag saknar enormt mycket. Förhoppningsvis kan jag få vara på plan nästa år och ta på den här guldhatten då igen.

Matchen mot Djurgården tillhörde kanske inte säsongens mest underhållande, men det var väntat. Inte heller Stockholmslaget hade mycket att spela för mer än äran, tiondeplatsen i tabellen var spikad sedan tidigare.

Tvåa i poängligan

Rosengård ville i alla fall bjuda de 1 100 på läktaren på en avslutande seger, och några fina mål, och det lyckades man med.

Olivia Schough och Loreta Kullashi har varit en stor del av Rosengårds offensiv den här säsongen, så också den här kvällen.

Två välkalibrerade inspel från Schough – ett inlägg i den tolfte minuten, ett på hörna i den 57:e – låg bakom de två första målen.

Karin Lundin nickade in 1–0, Loreta Kullashi satte pannan till för 2–0.

Schough har därmed gjort tolv mål och lika många målgivande passningar den här säsongen. Endast Kristianstads Évelyne Viens är bättre.

Pokalen till Grimsta

Kullashi hade ytterligare ett mål i sig för dagen. Hon fick bollen till vänster i straffområdet, dribblade sig förbi en försvarare och placerade elegant in 3–0 i det bortre hörnet i den 77:e minuten – hennes nionde mål för säsongen.

När slutsignalen ljöd åkte sedan guldhattarna på, och firandet som inte blev av förra veckan kunde inledas.

Kronprinsessan Victorias pokal och guldmedaljerna får Rosengårdsspelarna dock vänta på. De delas av tradition ut först efter den sista matchen.

Rosengård avslutar säsongen borta mot Brommapojkarna på lördag.

Rosengårds Emma Berglund firar SM-guldet.
Rosengårds Emma Berglund firar SM-guldet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!