Seger räddade oavgjort i toppmötet

Straff eller inte? Det var det stora samtalsämnet efter toppmötet, där Caroline Seger räddade 2–2 och en poäng åt Rosengård mot Häcken. –Jag vet inte om den är innanför eller utanför. Men den tar man ju alla dagar i veckan, säger hon.

Caroline Seger jublar efter att ha satt 2–2 på straff i toppmötet mot Häcken.

Fotboll2022-04-25 21:05

Det var drygt en kvart kvar när Rosengård, som jagade kvittering i bortamötet, fick straff.

Häckenmittfältaren Marika Bergman Lundin tappade boll och fällde i nästa situation inbytta Stefanie Sanders – precis på gränsen till straffområdet.

Men på vilken sida om gränsen?

Domaren Sara Persson tvekade en sekund, men blåste sedan straff.

– Hon ramlar ju utanför så jag tycker inte att det är straff, säger Bergman Lundin efteråt och får medhåll av sina medspelare.

Rosengårdskaptenen Caroline Seger, som kyligt satte kvitteringen upp mot krysset, svarar diplomatiskt när hon får samma fråga.

– Jag ser ju att hon blir fälld. Så antingen frispark eller straff. Jag vet inte om den är innanför eller utanför. Men den tar man ju alla dagar i veckan, säger hon.

Toppmötet bjöd annars på en liten målfest redan i första halvlek. Det hade bara gått drygt tio minuter när Rosengård öppnade målskyttet.

Olivia Schough slog in en passning längs marken från vänster i straffområdet och sedan Bea Sprung hoppat över bollen hamnade den perfekt hos Mia Persson.

Igen.

Bredsidan, som från nära håll var otagbar för Häckenmålvakten Jennifer Falk, innebär att Mia Persson gjort mål i tre matcher i rad och står på fem mål hittills den här säsongen.

Snabb kvittering

Häckens kvittering kom bara några få minuter senare, sedan Rosengårdsmålvakten Teagan Micah lämnat retur på ett skott från Johanna Rytting Kaneryd och en misslyckad resning hamnade hos Häckenanfallaren Stine Larsen.

Häcken gjorde annars som laget brukar och spelade mycket på högerkanten där Johanna Rytting Kaneryd ständigt letar lägen.

Det gick kanske lite trögt mot Rosengårds välorganiserade försvar, men när nästa chans kom strax före pausvilan var det ingen tvekan.

Landslagsmittfältaren fick en perfekt djupledspassning från Hanna Wijk, kom helt fri i straffområdet och sköt in 2–1 i bortre burgaveln.

Men det räckte inte till en vinst.

– Vi är besvikna över att vi inte kan få med oss tre poäng i dag, säger hon.

– Jag tycker inte att det är straff. Vad jag har fattat det som är förseelsen utanför straffområdet.

"Är snopet"

Med drygt tio minuter kvar bytte Häcken in både landslagsmittfältaren Elin Rubensson – som varit skadad sedan försäsongen – och landslagsmeriterade anfallaren Pauline Hammarlund, som varit borta med en korsbandsskada sedan i maj förra året.

Men de båda stjärnorna fick inte fira sina återkomster med en seger.

I stället slutade toppmötet oavgjort efter den omdiskuterade straffen.

Häckentränaren Robert Vilahamn vill efteråt inte skylla allt för mycket på domaren.

– Man gör misstag ibland och domaren gör misstag ibland. Det är klart att det är snopet när man ser att den är på utsida och lite snopet att inte Stine (Larsen) får straff i första. Men man kan inte skylla på domaren, vi borde ha gjort fler mål också, säger han.

Lagen möts igen i cupfinalen, redan om en månad i Malmö.

Häckens Johanna Rytting Kaneryd firar ledningsmålet – som dock inte räckte för en seger.