Segerjubel i seriefinalen för HFK

Hultsfred tog hem söndagens toppmöte med Holsby med 3–2 och befäste sin serieledning. "Det var skönt att få revansch för den snöpliga förlusten mot dem senast", sa HFK-tränaren Fredrik Widén.

HFK-jubel efter Stina Gunnarssons avgörande 3-2 mot Holsby.

HFK-jubel efter Stina Gunnarssons avgörande 3-2 mot Holsby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-28 19:29

Hultsfred svarade för en riktigt stark första halvlek, men fick ändå bara med sig 2–2 fram till halvtid. Caroline Phalén gav laget ledningen två gånger om, men gästerna kom tillbaka och vägrade ge sig.

undefined
Caroline Phalén gjorde två mål för HFK.

– Vi spelade stundtals riktigt bra i första och borde fått med oss en ledning. Samtidigt är Holsby tunga att möta och de har en duktig forwards som gjorde två mål. Sedan tycker jag att tjejerna hanterade den sena kvitteringen på ett bra vis och stördes inte av den i andra halvlek.

I andra hade Hultsfred ett övertag spel- och chansmässigt och lyckades ta ledningen igen. Efter drygt 20 minuter avlossade Stina Gunnarsson ett skott som letade sig in i mål. Det räckte till tre poäng.

undefined
Hultsfred lyckades besegra Holsby med 3-2 hemma i seriefinalen.

– Vi hade snarare ett par bra lägen att göra 4–2 på slutet. Det blir ändå alltid lite nervöst på slutet när man bara leder med ett mål. Särskilt när det är blött i gräset och underlaget är lite lömskt. Som helhet kan vi ändå vara stolta över laginsatsen där inger faller ur ramen.

undefined
HFK:s lagkapten Matilda Hemmingsson.

HFK toppar serien med fyra matcher kvar att spela. 

– Vi fokuserar inte på tabellen så mycket utan försöker spela bra fotboll och bygga vidare på det. Det viktigaste idag var att vi lyckades få lite revansch på Holsby för förlusten mot dem senast, säger Widén.

I samma serie mötte Vimmerby IF B tabelltrean Fredriksdal/Äng på bortaplan. VIF föll med 8–1.

HFK:s målvakt Felicia Johansson.
HFK:s målvakt Felicia Johansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om