Segerjubel i seriepremiären för Kisa

Kisa BK inledde säsongen med seger via 2–0 hemma mot BK Zeros. Nykomlingen avgjorde med två mål i första halvlek på straff och hörna. "Tre poäng är jag nöjd med, men vi borde ha gjort en bättre andra halvlek" , sa KBK-tränaren Greger Johansson.

Kisa fick jubla över tre poäng i seriepremiären hemma mot Zeros.

Fotboll2021-06-22 21:03

Den efterlängtade seriepremiären på Kisa IP spelades inför de reglementsenliga 100 åskådarna. De fick se ett något trögstartat Kisa som hade mest boll utan att komma till klara chanser. En knapp kvart in i matchen spräcktes dock nollan. Efter en klar hands på en Zerosspelare i straffområdet fick Kisa straff. Abdirahman Said Ahmed klev fram och slog en hård och välplacerad bredsida som betydde 1–0.

undefined
Abdirahman Said Ahmed gav Kisa ledningen på straff.

Tio minuter senare kom även 2–0. Philip Wahl fick till en perfekt hörna som Kevin Dahl mötte med pannan och Kisa kunde gå till halvtidsvila i trygg ledning.

I andra halvlek började Zeros klart piggast. De hade mycket boll, men däremot ställde de inte Kisas målvakt Isak Ganbrant inför några stora prövningar i form av målchanser.

– 2–0-seger i premiären är förstås bra, men jag tycker att vi tappar för mycket i andra spelmässigt jämfört med första. Vi slarvar mycket på mitten och framåt. Däremot såg det stabilt ut bakåt rakt igenom, säger Greger Johansson.