Segers VM i fara: "Har gjort allting"

En skadad vad, en kapten som är för "tom på energi" för att kunna göra intervjuer och ännu en missad träning. Mycket under Sveriges uppladdning inför åttondelsfinalen mot USA i fotbolls-VM har handlat om lagkapten Caroline Seger. –Det är otroligt mycket känslor, säger hon efter Sveriges träning i Melbourne på fredagen.

Caroline Seger vid pressträffen efter den svenska träningen i Melbourne vid fotbolls-VM i Australien.

Caroline Seger vid pressträffen efter den svenska träningen i Melbourne vid fotbolls-VM i Australien.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Fotboll2023-08-04 06:34

Seger mötte pressen efter lagets träning, som hon inte kunde vara med på, och såg mest av allt ledsen och bedrövad ut när hon försökte förklara vad som händer och om hon kommer kunna spela när Sverige möter USA på söndag i åttondelsfinalen.

Hon har upplevt bakslag på bakslag sedan EM i fjol och i matchen mot Argentina på onsdagen fick hon åter känningar i vaden efter 45 spelade minuter.

För mycket

Efteråt orkade hon inte ens gå in i det som kallas mixed zone och svara på frågor från journalister. Enligt Sveriges pressansvarige Fredrik Madestam kände hon sig "tom på energi".

– Det är otroligt mycket känslor efter allt som har varit. Mycket både glada och tråkiga känslor. När man spelar 45 minuter och inte har gjort det på länge och är glad för det. Men sedan känner man någonting (i vaden) så påverkas man av det och sen så fysiskt helt slut i huvudet efter allt med anspänning och så, säger hon om varför hon inte svarade på frågor efter matchen.

Hon säger att beslutet att inte prata efter matchen på onsdagen var det bästa för hennes välmående där och då.

– Men jag är här nu, säger Caroline Seger till de svenska journalister som är på plats i Melbourne.

Gjort allt

Hon säger att hon inte har ont i den skadade vaden, men att det ändå inte är klart om hon kommer att vara tillgänglig för spel när Sverige möter USA i åttondelsfinal på söndag. Men hon fortsätter att jobba för att kunna spela.

– Jag har gjort allting och kommer att fortsätta att göra allt jag kan.

Caroline Seger ser nedstämd ut när hon pratar om skadeproblemen och kampen för att försöka komma tillbaka i spel men säger att hon måste vara proffsig i relation till sina lagkamrater.

– Vi har en jätteviktig match på söndag. Det här handlar inte om mig. Det handlar om laget och att vi ska prestera där ute. Jag vill gärna att vi allihopa fokuserar på söndag och att vi ska ta oss vidare från den matchen.

Sista VM

Segers skadehelvete började på EM förra året, när hon gjorde illa hälen i en gruppspelsmatch mot Schweiz. Hon opererade hälsenan efter mästerskapet, men var inte tillbaka förrän i inledningen av årets damallsvenska säsong. Kort efter återkomsten till fotbollsplanen skadade hon sig på nytt, i en landskamp mot Norge i april.

Sedan har problemen vägrat ge med sig.

Inför Sveriges första match i gruppspelet, mot Sydafrika, som spelades den 23 juli bekräftade Caroline Seger att det pågående VM:et i Australien och Nya Zeeland, som är hennes femte, blir hennes sista.

Caroline Seger kan ha spelat sin sista VM-match.
Caroline Seger kan ha spelat sin sista VM-match.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!