Segersång igen för VIF – trist trenden bruten: De var bäst!

Skulle trenden vända för Vimmerbys herrlag? Jodå. VIF vann med 3–1. Här är betygen.

VIF-herrarna mötte Vista.

VIF-herrarna mötte Vista.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-08-24 17:52

4 stjärnor: Noah Zeylon Thoresson

Båda tvillingarna är som duracellkaniner. Det är bara att vrida upp dem från matchminut ett så löper de och jobbar utan paus i 90 minuter. Upp och ner utan att tröttna. Utöver det så är han och brorsan två av de bästa duellspelarna i laget, nästan omöjliga att passera med sin enorma intensitet. Sett över två halvlekar var Noah Vimmerbys främste. Spelar så klokt och det är svårt att förstå att både han och Theo Zeylon Thoresson då förstås fortfarande bara är 16 år gamla! 

3 stjärnor: Albin Gustafsson

Verkade trivas alldeles ypperligt centralt på mittfältet, en position han är van vid från Gullringen. Gustafsson låg bakom mycket av Vimmerbys uppbyggnadsspel och hittade rätt ytor och slog fina passningar. Stod också för ett fint mål, där han tog tillvara Joakim Storms fina inspel. Var bäst i VIF första 45 minuterna, försvann stundtals ur matchbilden efter paus. 

2 stjärnor: Oskar Stejdahl

Var fullständigt dominant större delen av matchen mot Nässjö. Var inte lika framträdande mot Vista, men växlade upp i andra halvlek där han var en av få VIF-spelare som utmärkte sig. Har ett passningsspel, inte minst de längre passningarna, som oftast är en njutning att skåda. Sån precision. 

1 stjärna: Anton Brorsson

Fick chansen igen på mittfältet – och tog den. Var pigg, alert och väldigt delaktig i VIF:s offensiv. Var med sin rörlighet svårfångad för Vista. Brorsson satte påpassligt också 1–0. Byttes ut efter en kvart i andra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!