Gullringen vände och vann hemma mot Höreda med 4-1

Lördagens hemmamatch mot Höreda kom att gå i Gullringens tecken, som vann med 4–1. Trots ett tidigt ledningsmål för Höreda, rådde det inga tvivel om att Gullringen gick in hårt för att vända och vinna matchen.

Ricky Gustafsson och Karlo Goranci blev båda tvåmålsskyttar i segern mot Höreda GoIF.

Fotboll2022-05-07 17:18

Gullringen satte press direkt inledningsvis, och Höreda svarade med att ligga högt upp i plan. Men efter en stark inledning med många skott från Gullringens sida, fick i stället Höreda till ett skott som räddades på mållinjen, men som sekunder därefter petades in av Anton Titusson.

Bara minuter senare lyckades Karlo Goranci trycka dit den viktiga kvitteringen efter att målvakten släppt till en retur.

– Vi kämpade på och efter flertalet ribbträffar och missar så kändes det som att det här skulle bli en match där vi bara brände lägen. Men efter att jag tryckte dit det där första målet så rullade det bara på för vår del, sa spelande tränaren Karlo Goranci.

Gullringens Ricky Gustafsson kunde även kort därefter utöka till 2–1 efter en fin löpning förbi backlinjen.

– Vi är betydligt mycket bättre än vad de är, och vi har en bättre spelidé, säger Ricky Gustafsson efter matchen.

Tio minuter innan halvleksvilan utökar Gullringen till 3–1, och återigen var det Karlo Goranci som stod för målskyttet.

– Det kändes bra att få till det där tredje målet innan paus, och jag tycker att hela laget presterar bra.

Den som kanske fick allra flest lägen framför mål den här matchen var Melker Johansson, men Höredas målvakt stod för flera formidabla räddningar. Några mål från den unge anfallarens sida blev det dock inte i den här matchen. Däremot från hans lagkamrat i offensiven, Ricky Gustafsson.

I slutet av matchen klev han åter in i handlingen och dödade matchen med ett läckert mål genom att tjusigt tunnla målvakten.

– Det är väl alltid lätt att säga att man gör en bra match när man gör två mål, haha. Men annars tycker jag att jag gör ett bra jobb i uppspelsfasen och jag trivs med att spela felvänd, det är jag bra på, säger tvåmålsskytten Gustafsson efter slutsignalen.

Nöjd och glad förstås, för sina mål och framför allt för lagets viktiga seger.

Härnäst för Gullringen väntar bortamötet med Ölmstads IS nästa lördag. I samma serie vann idag Malmbäcks IF borta mot Stensjöns IF med 2–0 och Tranås FF besegrade Ölmstads IS med 5–0. Tranås upp i serietopp med maximala tolv pinnar.

Gullringen-Höreda: 4–1 (3–1)

Målen: 0–1 (15) Anton Titusson, 1–1 (22) Karlo Goranci, 2–1 (31) Ricky Gustafsson, 3–1 (37) Karlo Goranci, 4–1 (84) Ricky Gustafsson

Gullringens GoIF tog sin andra raka seger hemma på Gullemon.