Segersviten tog slut för VIF: "Kommer för långt ifrån"

Ulricehamns IFK blev en obehaglig överraskning för Vimmerby IF som tvingades inkassera säsongens första förlust med 2–0 på hemmaplan. "Vi kommer för långt ifrån både motståndarna och varandra samtidigt som Ulricehamn gör det väldigt bra", sa VIF-tränaren Pierre Brorsson.

Efter fem raka segrar fick Vimmerby IF se sig besegrat av Ulricehamn hemma med 2-0.

Efter fem raka segrar fick Vimmerby IF se sig besegrat av Ulricehamn hemma med 2-0.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-09 15:47

VIF kom med fem raka segrar och endast två insläppta mål på hela säsongen. Ulricehamn hade bara fått ihop sju poäng i inledningen av serien, men det syntes inte ute på planen.

Gästerna var nära att ta ledningen efter en kvart på ett långt inlägg som snarare blev till ett skott. Pernilla Marelius räddade bollen på mållinjen och fick med sig en frispark i nästa läge när gästerna ville ha det till mål.

Lite senare fick Frida Pöder en smäll och klev av tillfälligt för VIF.

– Jag fick ett knä i låret och det gjorde riktigt ont. Jag försökte komma in och spela lite till sen, men jag var hämmad av skadan så det gick inte, sa hon.

En olycka kommer sällan ensam brukar det heta och halvtimmen in i matchen gav Maja Udd gästerna ledningen. Ulricehamn gjorde även 2–0 genom samma spelare på straff innan första halvlek var över.

– Jag tycker att vi hamnar för långt ifrån motståndarna i utgångsläget. Vi låter dem ta in bollen och spela vidare. Därför kommer de igenom för lätt, sa VIF-tränaren Pierre Brorsson.

undefined
Vera Andersson gjorde en bra match för VIF.

I andra försökte VIF rycka upp sig och de vaskade fram ett par lägen. Sarah Falkevall hade det bästa läget, men sköt utanför.

– Hade vi fått det målet med en halvtimme kvar kunde det ha blivit match av det. Samtidigt hade Ulricehamn fler lägen och träffade stolpen ett par gånger så de vinner rättvist, sa Brorsson som tyckte att hela laget kan bättre.

– Vi får ta den här förlusten som en väckarklocka och höja oss till nästa match. Det finns mycket att jobba på i anfallssspelet. Vi hamnar för lågt med laget idag och komemr inte förbi deras mittfält.

Frida Pöder var heller inte nöjd med lagets insats.

– Vi fick försvara för mycket och hann inte fylla på framåt sen. Samtidigt var Ulricehamn väldigt bra. Det får vi ge dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!