Segertåget rullar vidare för Hultsfred

Fjärde raka segern och dubbla mål för nye chilenaren. Det mesta föll på plats för HFK i hemmamatchen mot Stjärnan, som vanns med 4-0.

John Svensson inledde målskyttet när Hultsfred tog en skön seger på tisdagskvällen. Foto: Roelof Stroetinga/Arkiv

Fotboll2017-08-22 20:05

Och det var full fart direkt som gällde.

John Svensson prickade in 1-0 redan efter 39 sekunder. Alexander Gustafsson höll sig framme och vidarebefordrade Pierre Franssons nick in i mål en stund senare. Faktum är att HFK totaldominerade första halvtimman.

– Vi borde ha dödat matchen där. Vi spelar ut totalt. Sedan gick vi ner oss lite i slutet av halvleken, menar Hultsfreds tränare Krister Borgh.

Efter paus jämnade tillställningen ut sig en aning. Stjärnan började vinna närkamper och fick tag i bollen på ett annat sätt.

Borghs drag: in med precis spelklare chilenske anfallaren Keko i 65:e minuten.

25 minuter senare hade HFK vunnit matchen med 4-0 – med Keko som målskytt vid både trean och fyran. Inget dumt sätt att presentera sig på i seriesammanhang. Även blott 16-årige Meris Hasanbegovic visade framfötterna efter sitt inhopp.

– En stabil laginsats. Skönt med tre nya poäng. Jag vill lyfta fram många men Alexander Gustafsson är hur bra som helst där bak, den enda som överglänser honom är Oscar Bengtsson, säger Borgh.

Trots att Bengtsson missade en straff, alltså?
– Ja, han kunde kosta på sig det, skrattar Borgh.