Segt England utbuat – mållöst mot USA

England brände av hela fyrverkeriet mot Iran. Fyra dagar var inte tid nog för att ladda om och säkra en plats i en av VM-åttondelsfinalerna. Men trots 0–0 mot USA toppar engelsmännen grupp B. –En skarp kontrast mot senast, säger Harry Kane till SVT.

Englands Jordan Henderson i duell med Yunus Musah i USA i VM:s femte mållösa match hittills.

Englands Jordan Henderson i duell med Yunus Musah i USA i VM:s femte mållösa match hittills.

Foto: Luca Bruno/AP/TT

Fotboll2022-11-25 22:02

Lagkaptenen skakade av sig skadekänningarna från 6–2-överhalningen av Iran i öppningsmatchen och spelade från start.

Det gjorde för övrigt resten av startelvan från i måndags.

Förbundskaptenen Gareth Southgate hade synpunkter på avslutningen mot Iran men inte värre än att han gav samtliga spelare nytt förtroende.

Kanske borde han ha roterat i laget.

Farten, fantasin, beslutsamheten... mycket av det som kännetecknade det engelska spelet mot Iran saknades mot USA några dagar senare. Det var snarare segt och håglöst, trots de byten Southgate gjorde i andra halvlek.

– Det var inte vår bästa match, helt klart. Det finns inga lätta matcher i VM och vi vet att vi kunde ha spelat bättre, men vi höll nollan och har ett bra läge i gruppen. Det är bara att gå vidare till nästa match, säger Kane till SVT.

Burop från läktarplats

Publiken visade sitt missnöje vid slutsignal och buade ut spelarna på planen. Mest troligt riktade sig besvikelsen mot ett trött och segt England.

Den undermåliga prestationen kunde ha blivit kostsam om jänkarna haft lite mer av både tur och skicklighet.

Weston McKennie brände ett jätteläge när han bara meter från mål skickade en boll över Jordan Pickfords ribba.

USA utsatte det engelska försvaret för återkommande attacker.

Prickade ribban

Närmast ett välförtjänt ledningsmål var Premier League-proffset Christian Pulisic. Chelseaspelarens rappa och överraskande skott slog i ribban. En något lägre bollbana och USA hade haft 1–0.

– Det kunde gått vår väg i slutet. Det är frustrerande igen (andra oavgjorda matchen), men vi måste sätta chanserna och komma på hur vi ska hantera den här typen av matcher, säger Pulisic till SVT.

Inför den tredje och sista omgången i grupp B har samtliga fyra nationer chansen att gå vidare.

England toppar gruppen på fyra poäng, följt av Iran på tre och USA på två. Wales har bara en poäng och utsikterna att gå vidare är begränsade, men finns i teorin. Till att börja med krävs seger mot England.

USA och Iran spelar samtidigt på tisdag. En både politiskt och sportsligt högintressant drabbning. Vinnaren i den matchen är garanterad en plats i åttondelsfinal.

– Vi har det i våra egna händer, vi måste vinna, säger Pulisic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!