Selmani hyllar nya tränaren: "Vi klickar"

Fjolårets skyttekung har kämpat med sin måltorka. Men den här gången visade Astrit Selmani vägen efter 27 sekunder. Och efter Hammarbys 2–0-seger borta mot Örebro hyllande han sin nya tränare: –Milos (Milojevic) är mer tydlig var han vill ha mig… Nämen vi klickar, säger Selmani till TT.

Astrit Selmani. Arkivbild.

Astrit Selmani. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson/TT

Fotboll2021-07-18 17:07

Astrit Selmani som vann poängligan i fjol med 15 mål och sex assist i Varberg var ett av allsvenskans hetaste nyförvärv. Men i Hammarby har inte målskyttet kommit i gång – och han erkänner att han känt viss frustration.

– Som forward är det alltid jobbigt att inte göra mål, det ska man inte ljuga om. Men jag siktar på 15 igen, det är mitt mål.

Och på söndagseftermiddagen kunde alltså anfallaren fira sin andra allsvenska fullträff i Bajentröjan efter bara några sekunder.

Tuff debut

Vid sin första bollkontakt kom Astrit Selmani in bakom backlinjen och placerade bollen förbi målvakten Mergim Krasniqi. En tuff start för jumbon och inte minst ÖSK-målvakten som gjorde allsvensk debut då Bobby Allain åkt på en armskada.

– Det är extremt skönt att få sätta den, det var ett tag sedan. Det här är en av mina bättre matcher som jag gör i år. Formen blir bättre och bättre…

Och på eget initiativ förklarar han varför formkurvan pekar uppåt.

– Milos (Milojevic) är mer tydlig var han vill ha mig… Nämen vi klickar. Det känns bra. Det kommer mer och mer, säger han.

TT: Du upplever alltså att er nya tränare är mer tydlig kring hur ni spelare ska agera?

– Äh…mot mig i varje fall. Det är mer raka puckar mellan oss. Han kräver mycket och jag kräver mycket av mig själv också, så det känns skönt.

TT: Var det inte så förut?

– Det är på ett annat sätt nu, han har varit tydlig mot allihopa och satt krav på alla.

Men Astrit Selmani hade mycket väl kunnat göra ytterligare några mål då han tog sig igenom det virriga hemmaförsvaret ett par gånger om i början av matchen.

Och i pausen var Discovery plus Alexander Axén rejält kritisk till ÖSK:s start:

"Felträff"

Örebro ryckte förvisso upp sig något i andra halvleken – men i den 69:e minuten satte försvararen Mohanad Jeahze punkt med ett drömmål då han läckert chippade in 2–0 i bortre krysset.

Men frågan som alla ställde: siktade han mot krysset? Astrit Selmani är skeptisk.

– Felträff, felträff. Men han förtjänar det, han har jobbat hårt och varit bärande i flera matcher. Men det är klart det är felträff. Säger han något annat så ljuger han, säger Selmani och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!