Selmani satte topp för Mjällbys segersvit

Astrit Selmani är tillbaka i målprotokollet. I en match som såg ut att bli mållös klev Varbergs anfallare fram och sänkte Mjällby med en sen straff. –Skönaste segern på länge, säger målskytten till Dplay.

Varbergs Astrit Selmani avgjorde sent hemma mot Mjällby.

Fotboll2020-07-16 21:05

Två nykomlingar som båda varit en frisk fläkt i den allsvenska fotbollen – men någon underhållande tillställning var det inte mellan Varberg och Mjällby.

Gästernas kapten David Löfquist kanske summerade mötet bäst redan i halvtid:

– Ingen vidare fotbollsmatch. Två lag som står och tjongar från backlinjen, sade han till Dplay.

Varberg inledde starkast och skapade sin bästa målchans när matchen bara var några minuter gammal. Detta när Astrit Selmani höll sig framme på ett lågt inspel, men utan att få en ordentlig träff på bollen – utan i stället petade bollen förbi lagkamraten Robin Tranberg som annars hade haft öppet mål vid den bortre stolpen.

Sen straff avgjorde

I den andra halvleken svängde matchbilden till bortalagets favör, men utan att det skapades några riktigt heta målchanser på Varberg Energi arena (tidigare Påskbergsvallen) – förrän i den 89:e minuten.

Och då var det Varberg som fick utdelning.

Gästernas Moses Ogbu hade inte koll på sina armar när han flaxade lite väl bryskt i ansiktshöjd på Varbergs Gustaf Norlin, varpå domaren pekade på straffpunkten.

"Underbart"

Astrit Selmani förvaltade möjligheten på bästa sätt och satte 1–0 kyligt intill den vänstra stolpen. Målet blev matchens enda – något som innebär att Mjällbys svit på fyra raka segrar (ett klubbrekord i allsvenskan) har nått sitt slut.

– Det känns underbart, säger Selmani som gjorde sitt första mål sedan de dubbla fullträffarna mot Helsingborg i premiären.

– Jag var ganska säker på att han (målvakten Marko Johansson) skulle lägga sig. Det var bara att sätta den.

Varberg är nu ny fyra i allsvenskan medan Mjällby dalar ner till en sjätteplats.