Selmani syndabock: "Jag är besviken"

Förra året straffhjälte, i år straffsumpare. Hammarbys Astrit Selmani var besviken efter straffläggningsförlusten hemma mot Malmö FF i svenska cupen-finalen. –Så är livet i bland. Det är ju inte bara på min straff som vi förlorar, säger han.

Hammarbys Astrit Selmani deppar efter straffläggningen.

Hammarbys Astrit Selmani deppar efter straffläggningen.

Foto: Jessica Gow/TT

Fotboll2022-05-26 19:38

Den 30 maj förra året satte Astrit Selmani den avgörande straffen när Hammarby besegrade Häcken med 5–4 efter straffläggning på Tele2 arena och vann svenska cupen för första gången i klubbens historia.

Ett år senare blev den 25-årige anfallaren en av "Bajens" syndabockar på samma arena då han missade den avslutande straffen mot Malmö FF.

Cupfinalen förlorades med 3–4 sedan lagkamraten Nahir Besara också missat sin straff. Även MFF:s Sergio Peña straffmissade.

"Blåste två gånger"

– Det är surt, jag är besviken. Det är jobbigt, men det ska vara jobbigt också, säger Astrit Selmani och fortsätter:

– Det är klart att det är surt att jag missar den sista straffen, förra året satte jag den sista straffen. Så är livet ibland. Det är ju inte bara på min straff som vi förlorar, vi har många lägen. Vi hade kunnat stängt matchen innan (straffläggningen). Så är fotbollen ibland.

Selmani startade om ansatsen innan han slog sin straff som räddades av MFF-målvakten Ismael Diawara.

– Han (huvuddomare Andreas Ekberg) blåste två gånger. Först blåser han, så springer jag och så blåser han igen. Jag har ingen aning varför han gjorde det. Men den (missen) är inte bara på grund av det. Tyvärr, sådant händer.

Såg inte planstormning

Han såg inget av planstormningen efter matchen.

– Jag gick bara in (i omklädningsrummet), jag har inte sett någonting.

En seger i svenska cupen-finalen hemma mot Malmö FF var Stockholmslagets sista möjlighet till att få en kvalplats till Europa Conference League den här säsongen. Men finalförlusten innebär att det blir allsvenskt fokus resten av året för serieledande Hammarby som slutade femma i serien förra året, två placeringar utanför Europaspel.

TT: Hur stor är besvikelsen och hur kommer det att påverka resten av er säsong?

– Besvikelsen är enorm. Jag tror inte att det kommer att påverka oss alls, säger Hammarbys tränare Martí Cifuentes.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!