Selmani: "Vet att många har räknat bort oss"

Tre poäng behövdes för att haka på topplagen i allsvenskan. Det var precis vad Hammarby ordnade när Malmö FF besegrades hemma med 2–1. –Det är sådana här toppmatcher man vill avgöra, säger matchhjälten Astrit Selmani.

Matchhjälten Astrit Selmani jublar med supportrarna.

Fotboll2021-08-29 19:26

Fyra allsvenska matcher utan seger hade skapat ett glapp mellan Hammarby och topplagen i tabellen, och ett nytt poängtapp hade gjort läget ännu jobbigare med 13 omgångar kvar att spela.

När inbytte Astrit Selmani satte matchavgörande 2–1 var det inte bara ett mål som gav ett välbehövligt trendbrott. Det gör också att den där vägen till toppskiktet ser något rakare ut.

– Det är Malmö vi möter och nu får vi de att inte springa iväg för mycket i ligan och vi kommer ändå ikapp lite. Nu har vi en viktig match om några veckor igen (Djurgården) och kan vi ta den är vi med igen. Jag vet att många har räknat bort oss men vi får väl smyga bakom lite smått, säger Selmani.

Tre poäng gör att tabellfemman Hammarby står på 27 poäng, sex poäng upp till trean Malmö. AIK toppar allsvenskan på 36 poäng.

– Ingen annan annan tror på det men så länge vi tror på det så finns det en chans. Sen får vi se om 13 omgångar vart det bär av. Men topp tre måste vi sträva efter för att få uppleva Europamatcherna igen, säger Selmani.

Intensiv inledning

Det var annars en rivstart på Tele2 arena.

Malmö fick ett farligt läge i första anfallet och två efterföljande hörnor – men utan att göra mål.

I stället kunde Mads Fenger slå en väl avvägd långboll till djupledslöpande Gustav Ludwigson. Anfallaren använde både styrka och snabbhet när han vann duellen och placerade in 1–0 till hemmalaget i andra matchminuten.

Men i sjätte minuten fick Malmö en frispark till höger och då lossnade det. Anders Christiansen slog in bollen som studsade via en olycklig Bjørn Paulsen och in bakom David Ousted.

Båda lagen fortsatte att ha farliga lägen – även om MFF kanske hade bud på något fler.

Till slut kom dock målet genom Astrit Selmani i 68:e minuten. 24-åringen rundade av ett vackert Hammarby-anfall när han stötte in Mohanad Jeazhes precisa inlägg i 68:e minuten.

Selmanis fullträff blev matchens sista – även fast det försöktes åt båda håll.

"Gratulerar målvakten"

Malmö hade hela 22 målchanser att jämföra med hemmalagets tio. Tränaren Jon Dahl Tomasson valde att lyfta fram David Ousted efter matchen.

– Det är bara att gratulera målvakten som hade sitt livs match. Vi ska vara frustrerade över att vi inte vann, säger han.

För Malmö är det ett tungt poängtapp som gör att AIK nu kan stoltsera som ensam serieledare.

– Vi måste börja samla ihop så många poäng som möjligt nu. Efter landslagsuppehållet har vi ett tufft schema. Vi fokuserar på oss själva och vill vara däruppe, säger MFF-anfallaren Antonio Colak.