Selmanis måltorka över – räddade poäng

Astrit Selmani har kämpat, slitigt och längtat. I derbyt mot Djurgården fick han betalt. Med anfallarens första allsvenska mål för säsongen satte han 2–2 och räddade en poäng för Hammarby.

Astrit Selmani jublar efter 2–2-kvitteringen i Hammarbys derby mot Djurgården.

Fotboll2021-05-16 19:31

I fjol stod han för 15 mål för Varberg. När Astrit Selmani packade ner benskydden och fotbollsskorna i väskan, stack till Stockholm och Hammarby – då följde även stora förväntningar med på resan norrut.

Men någon direkt målsuccé blev det inte.

Efter sex matcher hade 24-åringen fortfarande noll på målkontot.

Selmani hittade rätt

Men till slut fick han betalt för allt slit – och det i ett derby mot Djurgården dessutom.

Anfallaren hade bud på flera mål, bland annat frilägen och en felaktig avvinkning för offside, och hittade rätt först i 80:e minuten.

Ett mål som gav 2–2 och en poäng till Hammarby.

Sett till målchanserna – framför allt i första halvleken – kanske det ändå borde ha varit två ytterligare.

Stockholmsderbyt på Tele2 arena bjöd på hawaii-fotboll med chanser för båda lagen – dessutom väldigt klara sådana.

Frågan som fanns när klockan närmade sig 45 minuter: Hur kan det fortfarande vara mållöst?

– Lite mer hawaii än vad vi vill, så vi måste döda våra anfall. Vi ska minst ha två mål i den här halvleken. Det är oskärpa, och så får det inte vara, säger Gustav Ludwigson till Discovery, vars Hammarby hade de klart bästa chanserna.

Holmberg gjorde första

Mål blev det dock till slut – från Djurgårdens sida.

Efter en rad lägen – dock inte lika många som Hammarby – prickade Kalle Holmberg in 1–0 bakom David Ousted på tilläggstid, två minuter efter Ludwigsons chans.

Rättvist?

Förmodligen inte, men fotboll är fotboll och det är målen som räknas. Så långt var det bara serieledaren Djurgården som hade hittat rätt.

Men fler mål skulle det bli.

Efter raden av missar hittade Ludwigson till slut rätt. Anfallaren var först på Selmanis hårda, flacka inspel från högerkanten satte 1–1-kvitteringen tidigt i andra.

Fyra minuter senare var Ludwigson nära att fullborda hemmalagets vändning, men nicken på Simon Sandbergs inlägg gick via konstgräset och över Tommi Vaihos målbur.

Men, återigen, var det Djurgården som slog till. Den här gången med ett klassmål av Hampus Findell.

Sedan klev Astrit Selmani in i handlingen, spräckte säsongens målnolla och prickade in 2–2-målet.