Semas Watford åker ur Premier League

Det blir inget spel i Premier League nästa säsong för Watford. Ken Sema och hans lag föll på bortaplan mot Crystal Palace.

Ken Sema får spela i Championship nästa säsong.

Fotboll2022-05-07 18:03

Ken Semas Watford får spela nästa säsong i Leage championship. Efter 0–1 mot Crystal Palace kan "Hornets" inte skramla ihop tillräckligt med poäng på säsongens tre sista matcher för att kliva upp på säker mark.

Syndabock blev Hassane Kamara. Efter en halvtimmes spel dömdes ivorianen ha tagit bollen med handen i straffområdet. Wilfried Zaha kunde från straffpunkten ge Crystal Palace ledningen, som höll matchen ut. Samme Kamara blev dessutom utvisad med 20 minuter kvar av matchen.

Sedan tidigare är det klart att tränaren Roy Hodgson, 74, inte kommer att fortsätta med sitt uppdrag nästa säsong. Ken Semas kontrakt går ut nästa sommar.

Jansson målskytt

En svensk som däremot fick fira var Pontus Jansson. Kaptenen gjorde ett av Brentfords tre mål i segern mot Southampton när han styrde in 1–0 i den 13:e minuten.

Brentford gör sin bästa säsong på många år. Laget tog klivet upp till Premier League inför säsongen efter att ha åkt ur den högsta divisionen 1947, och ligger just nu stadigt i mitten av tabellen.

Lukaku bröt måltorkan

Chelseas nya ägarkonstellation blev klar på lördagsmorgonen och bara några timmar senare fick den amerikanske affärsmannen Todd Boehly se sitt senaste lagköp kryssa hemma mot Wolverhampton, 2–2.

Han fick även se Romelu Lukaku tysta sina tvivlare med två mål. Belgaren har varit kritiserad för att inte levererat i paritet med sin prislapp. Lukakus senaste mål i ligan kom i slutet av december.

Men mot Wolverhampton lossnade det för anfallaren. Knappt tio minuter in i den andra halvleken fixade han en straff som han själv förvaltade till 1–0. Och bara tre minuter senare skickade Lukaku in mål nummer två med ett fint placerat skott bakom Jose Sa i Wolverhamptons mål.

"Wolves" pressade på i matchens slutskede och lyckades först reducera och sedan även kvittera efter en mäktig forcering i den åttonde tilläggsminuten.

Chelseas nya ägare Todd Boehly, till höger, var på plats när Chelsea vann mot Wolverhampton.