Sembrant målskytt – men "Juve" föll i stormötet

Det vankades stormöte i Serie A på lördagen.På ena sidan: Linda Sembrants Juventus. På den andra: Kosovare Asllanis Milan.

Linda Sembrant nickade in Juventus reducering mot Milan, en match som Milanoklubben vann med 2–1. Arkivbild.

Fotboll2023-02-04 16:46

Det vankades stormöte i Serie A på lördagen.

På ena sidan: Linda Sembrants Juventus. På den andra: Kosovare Asllanis Milan.

"Juve", som vunnit ligan de fem senaste säsongerna, fick ett mardrömsavslut på den första halvleken då Lisa Boattin blev utvisad. Domaren ansåg att backen tog bollen med handen och blåste straff för gästande Milan. Fram klev Martina Piemonte som säkert satte 1–0.

Med kvarten kvar av andra halvlek utökade sedan Lindsey Thomas Milans ledning från nära håll innan Sembrant, inbytt i 77:e minuten, nickade in reduceringen på tilläggstid.

2–1 till Milan alltså som är femma i tabellen, 14 poäng bakom Roma i topp. Juventus är åtta pinnar bakom serieledaren från huvudstaden.

Asllani blev utbytt 20 minuter in i den andra halvleken för Milan, medan Paulina Nyström fick hoppa in de sista minuterna för "Juve". Evelina Duljan blev kvar på Juventus bänk hela matchen.