Sembrants Juventus till semifinal

Roma är vidare till semifinal i italienska cupen efter att ha segrat med 2–1 mot Como under söndagen – och 5–1 totalt i kvartsfinalerna.

Linda Sembrant är tillbaka i Juventus efter en lång period av skada. Nu har laget tagit sig till semifinal i den italienska cupen. Arkivbild.

Fotboll2022-02-13 16:31

I dagens seger var svenska Beata Kollmats och Emma Lind med från start och spelade matchen ut.

Det var Como som tog ledningen efter sex minuter – men en kvart senare kom kvitteringen av Emelie Haavi. Åtta minuter senare hade Romas Valeria Pirone gett hemmalaget ledningen – som efter en mållös andra halvlek stod sig.

Även Juventus är semifinalsklara efter 1–0 (2–1) mot Inter. Linda Sembrant och Lina Hurtig spelade från start på Allianz Stadium i Turin, medan Amanda Nildén var bänkad. Juventos tog ledningen i den 14:e minuten genom Barbara Bonsansea och släppte den sedan aldrig från sig.