Sembrants löfte inför festen – ingen polisbil

Nathalie Björn och Anna Sandberg håller i taktpinnen. Peter Gerhardsson håller sig på hotellet. Och Linda Sembrant lovar att försöka undvika polisbilar – den här gången. Låt Sveriges bronsfest börja.

Sofia Jakobsson, Kosovare Asllani och Linda Sembrant jublar efter VM-bronset i fotboll. De svenska spelarna planerar ett långt firande i Brisbanenatten.

Sofia Jakobsson, Kosovare Asllani och Linda Sembrant jublar efter VM-bronset i fotboll. De svenska spelarna planerar ett långt firande i Brisbanenatten.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Fotboll2023-08-19 17:00

Sembrant är inte 24 längre. På den tiden var det hon som stod längst fram i ledet när Sverige firade VM-medaljer.

Men när fotbollsdamerna på lördagskvällen, lokal tid, förbereder sig för bronsfest i Brisbane lovar den 36-åriga veteranbacken att inte göra en repris på det som hände 2011.

Då festade det svenska laget så hårt efter det bärgade VM-bronset att det slutade med att Sembrant och Lisa Dahlkvist misstog en taxi för en polisbil – men ändå lyckades få skjuts tillbaka på hotellet.

– Nej, jag tänker inte göra det igen. Det var då det, haha. Det var dåtiden, säger Sembrant.

– Fast det var fan kul ändå, det kan jag säga.

Ynglingen blir festgeneral

I stället lämnar hon över partyfrontlinjen till lagets ungtuppar. Både Sembrant och målvakten Zecira Musovic pekar ut Häckentalangen Anna Sandberg som en tänkbar festgeneral i den australiska natten.

– Det finns många spännande lirare i den här festtruppen. Men Anna Sandberg är en liten dark horse, jag ser fram emot att se hennes framträdande här i kväll, säger Musovic.

Men Sembrant lovar att ta sitt ansvar:

– Jag ska hålla koll på henne, hon ska nog inte in i en polisbil i alla fall, säger Sembrant.

Nathalie Björn är också intresserad av hålla i taktpinnen.

– Jag skulle nog ändå ta på mig den. Det finns några starka individer, men jag tror att jag ”Jojo” (Johanna Rytting Kaneryd) Lina (Hurtig) och Filippa (Angeldahl) är nog dem som kommer att vara ute längst. Och ”Magda” (Eriksson) är lite tävlingsinriktad så hon kanske också kommer att vara ute sent, säger Björn.

– Det ska bli kul att bara slappna av, dricka något gott, käka mat och sedan får vi se vart kvällen leder.

"Behöver inte dansa kosack"

Förbundskapten Peter Gerhardsson har däremot ingen aning om hur han ska fira.

– Jag vet inte. Jag åker hem till hotellet så får jag se vad som händer. Jag har ingen aning. Det är andra som sköter det där. Men det är bara skönt att sitta och njuta och prata och ta in det. Kanske att gå på en konsert men då hade jag fått gå själv med de udda band som jag gillar, så det hade kanske inte varit så jävla kul. Jag håller mig på hotellet, tror jag kanske.

Alla typer av firanden måste inte heller involvera dans hela natten, tillägger Gerhardsson.

– Man kan lägga olika värderingar i att släppa loss. Det innebär ju inte att man behöver dansa kosackdans. Vi får se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!