Semesterölen utbytt mot kyckling och ris – nu är guldet nära

Det är guldglitter i horisonten. Inte för att det här gänget på bilden vill ta de orden i sin mun – än. Likafullt ska det väldigt mycket till för att Kevin Gaines, Qalid Adan Haji, Daniel Karlsson och de andra spelarna i Rimforsa IF mycket snart inte kan titulera sig serievinnare. Mycket tyder också på att det sker redan nu till helgen!

Kevin Gaines, Qalid Adan Haji och Daniel Karlsson är lagkompisar i Rimforsa IF och jobbar också tillsammans på skolan.

Kevin Gaines, Qalid Adan Haji och Daniel Karlsson är lagkompisar i Rimforsa IF och jobbar också tillsammans på skolan.

Foto: Privat

Fotboll2024-09-20 15:03

Frågan är varför vi väljer att ha med en bild på just de här spelarna? En bild som förresten inte är helt fullständig, då Hugo Johansson saknas på grund av en utlandstripp. 

Så okej, de här tre då. Jo, dessa herrar jobbar nämligen tillsammans med olika uppdrag på Rimforsa skola – och är också lagkamrater i RIF som med stormsteg är på väg mot division tre. För ingenting kan väl stoppa laget från att ta klivet upp?

– Det ska mycket till, men man vet aldrig. Vi måste vara fokuserade, vilket jag tycker att vi har varit hela säsongen, säger Kevin Gaines, åldermannen i de "fyras" gäng som alla arbetar på skolan. 

De har inte bara varit fokuserade, utan väldigt, väldigt bra. Vi ska inte säga att Rimforsa, favorittippat av många, har gått fram som en slåttermaskinen och slagit ut allt i sin väg, men de har vunnit massor av matcher. 

Nu räcker det med en till så är saken biff. 

På papperet ser uppgiften förhållandevis enkel ut då nästjumbon BK Derby väntar på Karlbergsplan i Linköping på söndag. Samma Derby som har vunnit en enda match sedan i maj och som Rimforsa avfärdade enkelt på hemmaplan med 5–0 i våras. 

I just det mötet hade för övrigt två av spelarna på bilden en huvudroll. Qalid Adan Haji gjorde hattrick och Gaines satte ett av målen. 

– Vi hoppas såklart att vi kan fixa det redan till helgen, å andra sidan möter jag hellre ett lag i mittenskiktet som inte har något att spela för än ett lag som kämpar för sin existens, menar Kevin Gaines.

Derby fajtas nämligen främst med RIF-rivalen Kisa BK om att försöka undvika degradering.

undefined
Qalid Adan Haji är en av killarna på skolan. Senast RIF mötte Derby gjorde han tre baljor.

Om nu Rimforsa mot de allra flesta odds inte skulle lyckas få sina guldhattar på söndag, så har de två chanser till på sig att fixa den där biljetten mot högre höjder. 

Förresten, har ni redan planerat ett guldfirande?

– Eh..., jag räknar med att det finns lite tankar kring det, men man vill inte prata så mycket om det. Först och främst handlar det om att försöka vinna matchen. 

För Kevin Gaines, Qalid Adan Haji, Daniel Karlsson och den just nu frånvarande Hugo Johansson blir det dagligen mycket fotbollssnack på jobbet. Kan tänkas extra mycket i dessa tider då det vankas eventuell serieseger.

– Ja, vi pratar väldigt mycket fotboll på rasterna. Vi sitter tillsammans vid ett bord och det är inte bara vi fyra som brinner för idrotten. Vi har ju också Sebastian Claesson, "Macke" Karlsson och Daniel Cederholm som jobbar på skolan. 

Vad tycker era kollegor som inte är så sportintresserade då?

– De brukar gå och sätta sig vid ett annat bord, haha. 

undefined
Daniel Rambin saknas tyvärr för Rimforsa i helgen. "Vi får spela för honom", säger lagkamraten Kevin Gaines.

Till helgens match får Rimforsa klara sig utan fixstjärnan Daniel Rambin, som är skadad resten av säsongen. 

Vad innebär det?

– Det är jättetråkigt såklart. Vi får spela för honom nu och får se det som en morot.

Går du in som ersättare nu?

– Jamen, det verkar som det. Jag är redo och kroppen känns jättebra. För mig personligen hade det varit bra om säsongen startat nu istället, haha.

Hur kommer det sig?

– Jag gjorde en resa i somras och gick ner sex-sju kilo. Jag löpte mycket och ändrade kosten. 

På vilket sätt?

– Jag valde bort sötsaker och åt mycket kyckling, ris och sallad. Och det blev inte så mycket semesteröl heller. Nu är jag mycket mer slimmad än jag varit tidigare och kroppen mår mycket bättre. Jag är smidigare och rappare. 

Till skillnad från många andra i laget har den rutinerade anfallaren varit i liknande situation flera gånger tidigare i karriären, vilket kan ha en viss betydelse. 

– Jag var med och vann serien med Kisa två gånger, dels när vi gick upp i division fyra, dels när vi tog klivet till trean. Utöver det har jag kvalat flera gånger, både med Gullringen och Kisa. Då har det inte gått vägen. 

Det lär det göra nu, utan kval. Som sagt, det ska väldigt mycket till för att Rimforsa ska stupa på mållinjen och gå miste om seriesegern som de längtat efter så mycket. Det har gått många år sedan klubben senast lirade i division tre. 

Fram tills att det är ett faktum, vilket vi tror, lär det tuggas, spekuleras och diskuteras fotboll en hel del bland de här killarna vi ser på bilden som både jobbar och spelar fotboll tillsammans.

undefined
Mats Andersson kan bli guldtränare redan i helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!