Sen kvittering på Tunhamra

IFK Tuna fick till slut nöja sig med en poäng i hemmamötet mot Hvetlanda GIF. Bortalaget kvitterade till 1-1 på straff med tio minuter kvar.

Martin Carlsson gjorde Tunas mål mot Hvetlanda, men blev också varnad och avstängd i nästa match.

Martin Carlsson gjorde Tunas mål mot Hvetlanda, men blev också varnad och avstängd i nästa match.

Foto: ossian

Fotboll2019-05-17 22:52

Matchen började perfekt för IFK Tunas del. I matchupptakten höll sig Martin Carlsson framme på Filip Ingemarssons förarbete från högerkanten och satte 1-0 för IFK.

Det var också resultatet i halvtid.

Tuna fortasatte att skapa lägen i andra halvlek.

– Vi hade ett par till lägen i den första halvleken, men ännu fler i den andra. Bland annat var Anton Carlsson framme i ett par frilägen, men vi fick inte utdelning, säger Tuna-tränaren Mattias Gustavsson.

1-0 stod sig dock, fram till den 80:e minuten. Då tog bollen olyckligt på Oskar Erikssons hand i straffområdet, och domaren blåste för straff.

Dan-Karlo Goranci klev fram och sköt kvitteringen. Lite snöpligt för Tuna.

– Därefter hade vi två frilägen, men deras målvakt (Alfons Degerstedt) gjorde några fina räddningar, säger Mattias Gustavsson.

Även Hvetlanda hade några fina lägen. Bland annat räddade Filip Ingemarsson bollen på mållinjen vid ett tillfälle. Precis som att Tuna också hade en boll på mållinjen vid något tillfälle.

– De hade något mer boll än oss. Spelmässigt så var det rättvist med 1-1, men chansmässigt så tycker jag att vi skulle ha vunnit, säger Mattias Gustavsson.

– Jag tycker att vi gjorde en bra insats, men det grinade oss lite i ansiktet, fortsätter Gustavsson, som ville hylla hela laget för en bra arbetsinsats.

Målskytten Martin Carlsson drog också på sig en varning, vilket innebär att han är avstängd och missar nästa match mot Bäckseda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om