Sen kvittering räddade Gullringen

"Han tar några riktigt anskrämliga beslut". Gullringens tränare Daniel Ohlsson var inte nöjd med domarinsatsen efter sitt lags 2–2-match mot IFK Västervik.

Foto: Jonas Axelsson

fotboll2019-06-15 16:59

Det är två straffsituationer han är mest upprörd över. En där IFK fick straff och en där domaren friade trots att en Gullringen-spelare, enligt Ohlsson, blivit rejält tagen.

– Vår spelare hade dobbmärken under benskyddet. Men enligt domaren var det bara på boll.

Och vid IFK:s straff?

– Deras spelare springer in i vår och domaren tycker att det är straff. Det blir lite svårt att veta var nivån ligger när domaren inte är konsekvent.

Spelet då? Jo, gästerna tog ledningen genom Kliton Bakiu i slutet av den första halvleken – trots Gullringens spelövertag.

– Surt att vi får gå till paus med underläge, vi borde gjort ett par mål i första halvleken.

Kvitteringen kom ganska fort efter pausvilan. Rasmus Bexell avslutade ett fint anfall fram till 1–1 redan i den 53:e minuten. Sedan kom alltså IFK:s straff som sattes i mål av Kliton Bakiu och därefter följde Gullringens jakt på kvitteringen.

–Det känns ändå som en förlust. Med det spelövertag vi har så ska vi vinna matchen, menar Daniel Ohlsson.

Som dock fick nöja sig med en poäng. Kvitteringen dröjde men kom till slut. I den 89:e minuten seglade Jonatan Carlssons hörna direkt in i mål.

– Vi får träna vidare och se till att få in bollen i mål, säger Daniel Ohlsson, som inte vill lyfta fram någon spelare i Gullringen.

IFK Västerviks tränare Peter Tirheden var desto nöjdare med en poäng.

– Vi måste vara ärliga mot motståndarlaget också. Med det spelövertag de har var de värda minst en poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!