Sen kvittering – Uppsala på säker mark

IK Uppsala skrällde och tog en poäng hemma mot Kristianstad i damallsvenskan.

IK Uppsala tog en poäng hemma mot Kristianstad. Arkivbild.

Fotboll2023-07-08 17:05

Detta efter att amerikanskan Taryn Ries kvitterat till 2–2 med en kvart kvar av ordinarie matchtid.

Kristianstad inledde matchen bäst och tog ledningen efter en dryga halvtimmen genom Hlin Eiriksdottir. Isländskan nickade in 1–0 från nära håll efter en väl slagen hörna.

Kort senare kvitterade Ellinor Johansson för hemmalaget.

Glädjen blev dock kortvarig. I första halvlekens slutminut återtog Kristianstad ledningen efter ett mål av Tabitha Tindell.

Därmed såg bortalaget länge ut att plocka med sig alla tre poäng till Kristianstad.

Men så blev det inte. Taryn Ries vände ut och in på en försvarare och pangade in 2–2 intill bortre stolpen i den 74:e minuten.

Resultatet innebär att Uppsala tar sig upp på elfte plats, en placering ovanför kvalstrecket i den haltande tabellen. Kristianstad ligger sexa.