Sen straff räddade poäng åt IFK Göteborg

IFK Göteborg snuvades troligen på en straff i första halvlek, men fick en i slutminuterna. Det räddade en poäng mot Hammarby, som spelade med en man mindre sista halvtimmen. –Vi ska kunna göra mer mål, säger 1–1-skytten Marcus Berg till Discovery+.

IFK Göteborgs Gustaf Norlin fälls i duell med Hammarbys Joel Nilsson – det räddade oavgjort 1–1 i matchen.

Fotboll2023-05-21 19:48

Efter slutsignal säckade flera spelare från båda lagen ihop – utmattade.

Stormatchen bjöd på långa spelavbrott, en möjlig straffsituation och en utvisning.

Men ingen segrare.

I slutminuterna drogs Gustaf Norlin omkull i Hammarbys straffområde. Domaren pekade direkt på straffpunkten och strax därefter placerade Marcus Berg kyligt in kvitteringen till 1–1.

Det gjorde att den smått kaotiska matchen i försommarvärmen på Gamla Ullevi till slut blev oavgjord.

Oklart byte

De båda lagen bjöd på en jämn första halvlek där övertaget växlade en del, dock utan större målchanser.

Tills Hammarby fick en hörna i slutminuterna.

IFK Göteborgsmålvakten Pontus Dahlberg lyckades inte få bort bollen tillräckligt långt i det första läget och på returen fick Loret Sadiku ett nickläge och gjorde ledningsmålet.

IFK Göteborg drabbades av några tidiga skadekänningar, varav Sebastian Ohlsson – ”Blåvitts” bästa målskytt hittills – tvingades kliva av efter drygt en halvtimmes spel.

På tilläggstid tvingades Hammarby – efter ett långt spelavbrott och en stunds förvirring – sedan till ett målvaktsbyte sedan Oliver Dovin fått en smäll mot huvudet i samband med ett ingripande.

Dovin såg inte ut att vilja byta, men klev till slut motvilligt av. Totalt lades 18 minuters tilläggstid på, men Hammarbys ledning stod sig halvleken ut.

Missad straff?

Frågan är dock om IFK Göteborg skulle ha haft en straff tidigare i halvleken. Hammarbybacken Edvin Kurtulus hade missat att bollen fortfarande var i spel, stoppade den med handen och passade tillbaka till Oliver Dovin.

– Jag trodde den var utanför. Skumt, jag visste inte om det, sade Kurtulus till Discovery+, som uppmärksammade situationen i pausen.

– Det ska väl vara straff eller? Jag vet inte.

Det blev dock ingen avblåsning, den gången.

Men Kurtulus var aktuell igen i mitten av den andra halvleken, då han i en tröjdragningsduell med Marcus Berg strax utanför straffområdet fick sitt andra gula kort och blev utvisad.

Det dröjde dock till några minuter före full tid innan IFK Göteborg fick den stora kvitteringschansen – och tog vara på den.

– Det är inte okej, vi ska ha tre poäng i dag, säger Marcus Berg.