Sena mål gav förlösande seger och säkrad serieledning

En förlösande seger efter sena mål och poängtapp för toppkonkurrenten. Rimforsa IF hade en lyckad söndag när de besegrade Studenterna borta med 3–1 och befäste sin serieledning. "Studenterna är alltid starka hemma och vi brukar ha svårt att slå dem, men idag löste vi det väldigt bra", sa RIF-tränaren Mats Andersson.

Noel Jackeltoft, Rimforsa IF.

Noel Jackeltoft, Rimforsa IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-09 17:14

Rimforsa kom till spel utan skyttekungen Daniel Rambin och dessutom tvingades mittfältsgeneralen Henrik Isaksson byta redan efter sju minuters spel.

– Rambin var både sjuk och har problem med ett knä och Isaksson testade med en stukad fot, men det gick inte. 

Den första halvleken förblev mållös, men knappa kvarten in i andra spräckte Kevin Gaines nollan för RIF. Studenterna replikerade snabbt med 1–1, men Gästerna visade styrka och avgjorde med två mål på slutet genom Noel Jackeltoft och Sam Lenneman Söderberg.

– Vi kontrollerade matchen bra i första utan att skapa så många chanser. I andra höjde vi oss, men när vi gjort första målet lyfte sig Studenterna och svarade. Sedan tycker jag ändå att vi är starka och vinner klart rättvist till slut, sa Mats Andersson som berömde hela laget och gav ett plus till Leonard Jonsson Möller.

På söndagen möttes även Rimforsas toppkonkurrenter LBK Gottfridsberg och LSW IF. LSW avgjorde med två snabba mål dryga kvarten från slutet och är ny tabelltvåa två poäng bakom RIF. Gottfridsberg tappade mark och är ytterligare en poäng bakom.

– Det är fortfarande jämnt i toppen. Vi ska se till att avsluta bra med bortamatcher mot Malmslätt och LSW innan sommaruppehållet i första hand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!