Senaste nytt i känsliga övergången: "Bara lös det"

Det mesta tyder på att Alexander Gustafsson, till vänster, går samma väg som lagkamraten i Hultsfred, Diego Toribio Urrutia, och ansluter till IFK Tuna. Just nu pågår förhandlingar mellan klubbarna.
Det mesta tyder på att Alexander Gustafsson, till vänster, går samma väg som lagkamraten i Hultsfred, Diego Toribio Urrutia, och ansluter till IFK Tuna. Just nu pågår förhandlingar mellan klubbarna.

Ni kan säkert storyn. Vi drar den kort ändå. Efter frimånaden stod det klart att Hultsfreds mittback Alexander Gustafsson ville spela för seriekonkurrenten IFK Tuna. Här är senaste nytt i övergången. "Någonstans tycker jag det känns onödigt med tjafs", säger Gustafsson.

Fotboll 12 februari 2024 12:19

För någon vecka skrev Sporten om hur läget var gällande Alexander Gustafssons övergång mellan de båda klubbarna. Då hade representanter från Tuna och HFK träffats och skulle göra det igen. Och där är vi. Den gångna veckan hade föreningarna en ny diskussion om den rutinerade mittbacken. Vad vår tidning erfar så handlade det återigen om övergångssumman.

– Jag har haft ett nytt samtal med Mats Jonsson i Tuna. Och jag kan säga att vi har närmat oss varandra. Dom har gett ett motförslag och vi också. Sen får vi se vad det landar i, men förhoppningsvis kommer vi att lösa det inom kort, säger Janne Olsson i Hultsfreds FK och fortsätter:

– Sen är upp det till respektive styrelser att ta beslut och komma överens. Det handlar om att ge och ta. 

Tanken är att klubbarna ska träffas på nytt de närmaste dagarna. 

Huvudpersonen själv vill förstås att det ska lösa sig så snabbt det bara går. 

– Vad jag förstår så har de kommit närmare varandra och det känns ju bra. Sen tycker jag det känns onödigt med tjafs. Det är bara att lösa det.

Alexander Gustafsson är också tydlig med att det är spel i IFK Tuna eller inget alls som gäller för honom kommande säsong. 

– Ja, så är det. Det här är verkligen något jag känner för. Det är ett bra gäng och bra tempo på träningarna. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa