Sent mål frälste ligaledande Milan

Milan håller avståndet ned till Inter i San Siro-duellen om det italienska ligaguldet. Men de tre poängen mot Fiorentina satt hårt inne. Rafael Leaos sena mål gav 1–0 .

Milans Zlatan Ibrahimovic i duell med Fiorentinas Sofyan Amrabat. Milan vann matchen med 1–0 och håller undan för Inter i kampen om ligaguldet.

Milans Zlatan Ibrahimovic i duell med Fiorentinas Sofyan Amrabat. Milan vann matchen med 1–0 och håller undan för Inter i kampen om ligaguldet.

Foto: Spada/TT

Fotboll2022-05-01 17:29

Milan har inte vunnit ligan sedan säsongen 2010–2011 men med tre matcher kvar är chansen stor att klubben lyckas igen.

Zlatan Ibrahimovic, 40, var med i den upplaga som firade "Lo Scudetto" för elva år sedan – och gör han och resten av spelarna sitt jobb kan svensken nå sitt stora mål efter återkomsten till klubben för drygt två år sedan.

Milan har kvar att möta Verona (borta), Atalanta (hemma) och Sassuolo (b). Ligan avslutas den 22 maj.

Skulle Milan och Inter hamna på samma poäng tar Milan titeln i kraft av plusstatistiken i säsongens två möten mellan klubbarna.

Ibrahimovic, som sörjer sin gode vän och agent Mino Raiola som dog i lördags, kom in med dryga 20 minuter kvar att spela hemma mot Fiorentina.

Landslagsanfallaren bytte av Olivier Giroud.

Avståndet ner till Inter är fortsatt två poäng efter att Milanolaget besegrat Udinese med 2–1.

Napoli är trea, ytterligare fem poäng bakom och Juventus håller den fjärde och sista platsen till Champions League i höst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!