VIF utslagna ur cupen: "Så surt..."

Allt talade för att cupmatchen mellan Växjö BK och Vimmerby IF skulle avgöras på straffar. I den 117:e minuten kom dock avgörandet som slog ut VIF ur cupspelet. "Det är jäkligt surt att förlora på det sättet", konstaterar tränaren Mikael Rinaldo.

Frida Pöder och hennes Vimmerby IF föll surt i cupmatchen mot Växjö BK.

Frida Pöder och hennes Vimmerby IF föll surt i cupmatchen mot Växjö BK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-08 22:26

Vimmerby IF var kvar bland de 16 bästa lagen i Smålandscupen (Toyota Cup). På onsdagen blev det däremot respass, efter en rafflande tillställning borta mot Växjö BK. 

Efter en mållös första halvlek slog Frida Pöder till direkt i andra och gav VIF ledningen. 

– Vi är kvar på bussen i första halvlek och tar inte jobbet. Växjö styr och ställer och är riktigt duktiga, men vi bjuder inte upp till dans. Vi ska vara glada att vi kom undan med 0–0 i paus, säger tränaren Mikael Rinaldo.

Hemmalaget fick in en kvittering efter det och spräckte sin nolla och ordnade förlängning.

– Det är väldigt jämnt i andra och båda lagen skapar chanser. Vi steppar upp och spelar mycket bättre, säger Rinaldo.

Det såg ändå ut att gå vägen för hans lag. Tyra Andersson hittade rätt i den 97:e minuten och satte sitt lag i förarsätet igen. Problemet? Växjö kvitterade omgående.

Värre skulle det bli. Med bara tre minuter kvar att spela talade allt för en spännande straffläggning. Då kom Växjö runt på kanten, spelade in bollen och hittade nät. 

– Efter det försöker vi flytta upp med allt vi har. Det ville sig inte riktigt. Det är jäkligt surt att förlora på det sättet efter att ha krigat så länge, säger VIF-tränaren, som ändå tycker att resultatet var rättvist.

– Ja, sett till hela matchen så är det nog rättvist, även om man är väldigt besviken här och nu. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!