Sent straffmål gav HIF poäng mot Kalmar

Kalmar FF gick mot segern. Då kvitterade Helsingborgs IF i 90:e minuten. –Ser man till vår situation är det en halv seger, säger Helsingborgs Anthony van den Hurk till Discovery+.

Anthony van den Hurk (#9) blev poängräddare för Helsingborgs IF mot Kalmar FF.

Fotboll2022-07-02 19:39

Allsvenska jumbon Helsingborg tog emot Kalmar FF hemma på Olympia.

Sjätteplacerade Kalmar hade inledningsvis problem med hemmalagets intensiva presspel, och fick gång på gång börja om sina anfall.

Ju längre halvleken led, desto chansrikare blev matchen.

Kalmars Simon Skrabb rullade bollen utanför, från nära håll. Helsingborgs aviga ytter Taha Ali prickade ribbans underkant och hans lagkamrat Wilhelm Loeper missade ett jätteläge.

Missade gjorde dock inte Kalmars Lars Sætra. I den 37:e minuten kom den 195 centimeter långa, norska, mittbacken högst upp på en hörna och nickade in 1–0. Målet var mittbacken tredje i allsvenskan den här säsongen.

Andra halvlek såg ut att bli en transportsträcka för bortalaget. Men i 88:e minuten fick hemmalaget straff. Fram klev Anthony van den Hurk och placerade distinkt in 1–1. Ett resultat som stod sig matchen ut.

– Vi visade karaktär och lyckligtvis lyckades vi ta en poäng. Ser man till vår situation är det en halv seger, säger van den Hurk till Discovery+.

Resultatet innebär att jumbon Helsingborg befinner sig tre poäng från kvalplats. Laget har dock spelat en match mer spelad än Gif Sundsvall som just nu är på kvalplats.